Vaša korpa
Istrazivanja > Iz svakodnevnice u san

Iz svakodnevnice u san

ZA MIRAN SAN I PROTIV NESANICE

Veliki pritisak svakodnevnice često nas nagoni da skratimo prirodno vreme spavanja. Tu su naši svakodnevni poslovi i naše uobičajeno: "Još samo ovo... evo, sad ću, samo da završim!"

Svetlosni zagadjivači, a i sve opšte odlike sredine u smiraju dana nimalo nam ne pomažu da se pripremimo za počinak.

A onda ujutru ustajemo pod pritiskom, još uvek umorni. U kafi i snažnoj muzici tražimo spas, a to su samo točkovi zamajca svakodnevnice u koji upadamo ponovo i ponovo i ponovo. Umoru nikad kraja... A mogli bi da ponesemo u san i jedan mali dar iz svakodnevnice! San će nam biti dublji, čvršći i blagotvorniji. Jutra će nam biti radosnija, a dan manje napet.

 

Pomozimo telu da reguliše nivoe serotonina i melatonina i da se odmori preko noći.


MEŠAVINA MEDA I HIMALAJSKE SOLI ZA MIRAN SAN

  

PRIPREMA

Pomešajmo malo Himalajske soli i prirodnog meda i stavimo pod jezik pred spavanje. Pomešajmo med i so u odnosu pet prema jedan i utonimo svako veče u san sa tom mešavinom pod jezikom.

Toliko je jednostavno. Hajde da uz malo soli iz svoje svakodnevnice utonemo u miran san...

UPOTREBA

Kad ste spremni za spavanje, uzmite kašičicu ove mešavine i stavite pod jezik. Neka se lagano otopi.

BLAGODETI

Himalajska so sadrži oko 84 minerala i minerala u tragovima, medju kojima i magnezijum. Magnezijum deluje tako što smanjuje količinu kortizola, hormona stresa u mozgu, dopuštajući vam da se opustite i duboko naspavate.

Svi znamo da je med izuzetno moćan kao namirnica i da je dejstvo meda na mnogo načina blagotvorno. Uz to, u kombinaciji sa Himalajskom solju med podržava obnavljanje tela tokom sna i pomaže isceljenju jetre i raznih ćelija u telu.

Uzimanje kašike prirodnog meda pred spavanje opskrbljuje jetru zalihama glikogena, dok istovremeno podržava jetru da obnovi telo tokom odmora kroz procese detoksifikacije, cirkulacije krvi, kroz regulisanje hormona i kroz druge funkcija. Pored toga, prirodni med takodje doprinosi da se melatonin, koji je veoma važan za visoko kvalitetan san, otpušta u mozak.

 

zdrava_hrana_u_beogradu
cena

150

din.
zdrava_hrana_u_beogradu