Vaša korpa
Istrazivanja > So i krvni pritisak

So i krvni pritisak

Uzrok dejstva obične soli na krvni pritisak može biti u visokom sastavu natrijuma, uz nedostatak magnezijuma kao balansirajućeg faktora. Nedostatak magnezijuma može da dovede do sužavanja arterija i povećanja krvnog pritiska. Razne prave prirodne soli sadrže dovoljno magnezijuma i ostalih važnih minerala, i stoga najčešće ne deluju negativno na povećanje krvnog pritiska. Natrijum je osnovna hranjiva namirnica koja je neophodna našem telu radi održavanja nivoa tečnosti i da bi se opskrbili kanali za prenos nervnih signala. Odredjena količina natrijuma je neophodna telu da reguliše nivo tečnosti i krvni pritisak i da održava nesmetano funkcionisanje mišićnog i nervnog sistema.

Ukoliko telo nema dovoljnu količinu natrijuma, mogu se javiti poteškoće kod procesa smirivanja i rashladjivanja nakon intenzivnog vežbanja ili fizičke aktivnosti. Kada je telo vruće, tada se znojite. Ako nema dovoljno natrijuma, telo ne može da izbaci dovoljnu količinu tečnosti i može vam se desiti da vam telesna temperatura bude previsoka. To može dovesti do dehidracije, iscrpljenosti, pa čak i moždanog udara.

Dr Dejvid Braunštajn kaže: "Ljudi ne prave razliku izmedju nerafinisane i rafinisane soli. Oni stavljaju sve vrste soli u isti koš, kao loše supstance. To zaista nije tako. Na tržištu se nalaze dve vrste soli: hemijski obradjena rafinisana so i prirodna nerafinisana so." Kod rafinisane soli svi minerali su odstranjeni, a so se izbeljuje da bi izgledala čisto. Na nju smo navikli. Ona je prošla kroz proces izbeljivanja u kome je izlagana mnogobrojnim toksičnim hemikalijama. Sadrži veštački aluminijum, ferocijanid i izbeljivače. Hemijska prerada čini ovu so toksičnom i svakako je treba izbegavati.

Industrijska so nema nikakvu hranjivu vrednost, jer joj nedostaju minerali koje prirodna so sadrži. Pretvorena je u čist natrijum hlorid, odnosno u veštačku so koju telo doživljava kao toksičnu i agresivnu. Ono ne može da je preradi na zdrav i prirodan način, i zbog toga dolazi do oštećenja tkiva, zadržavanja viška tečnosti i visokog krvnog pritiska.

Industrijska so izaziva nagli skok pritiska, jer krv pokušava brzo da udalji toksične elemente što dalje od srca. Lekari iz tog razloga savetuju ljude koji pate od visokog krvnog pritiska da prestanu da konzumiraju so.

Sa druge strane, elektroliti su naelektrisani joni minerala i predstavljaju glavni faktor u snabdevanju našeg tela energijom. Sama voda nije dovoljna da bi se pokrenuli energetski tokovi u telu. Potrebno je da elektroliti budu izbalansirani da bi ovi energetski tokovi koji su neophodni za mnoge telesne funkcije mogli medjusobno da se usklade. Industrijska so ne sadrži elektrolite.

ČISTA PRIRODNA SO JE NEOPHODNA ZA ŽIVOT. 

Telo je satkano od vode i minerala, i sve osnovne telesne funkcije zahtevaju osnovne minerale i soli (bazne elemente) kojih nema u industrijskoj soli, niti u bilo kojoj drugoj hemijski tretiranoj soli.

Nasuprot tome, prirodna Himalajska Kristalna Roze So se sastoji od svih 84 elementa u tragovima koje sadrži i naše telo, i predstavlja izvanredan izvor kako soli, tako i minerala potrebnih našem telu da normalno funkcioniše.