Vaša korpa
VIDEO KANAL

 Stari Japanski Majstori i burad od kedrovine

 

Film je kreirala kompanija MUSO iz Japana sa kojom saradjujemo više od 15 godina.

O visokom nivou Japanske kulture fermentisanja hrane ne se može govoriti a da se ne osvrnemo na 'OKE' burad izradjenu od drveta. Gospodin Uešiba je poslednji majstor u Japanu koji je u stanju da proizvede toliko masivnu burad od kedrovog drveta za fermentisanje hrane kao što su soja sos, miso i sake (japanska rakija od pirinča). Ali on odlazi u penziju 2020. godine. Ovaj film predstavlja izraz duboke zahvalnosti za njegovo neuporedivo majstorstvo i besprekoran rad, zahvaljujući kome je pod njegovim budnim okom 'OKE' tim dostigao najviši nivo savršenstva.

Drvena burad za fermentisanje hrane izuzetno su postojana, njihov vek trajanja je od 150 do 200 godina, a kada odluže svrsi, ponovo se vraćaju u Majku prirodu. U ovom filmu, posebno je prikazano vrhunsko majstorstvo spravljanja Tamarija (soja sosa koji ne sadrži gluten) i Hačo miso paste (misoa od soje bez glutena) koji se vekovima proizvode na tradicionalan način. Osetite atmosferu starih majstora Japana i doživite toplinu drevne buradi od kedrovine.


Japanska ogromna burad od kedrovine za fermentisanje misoa, tamarija i sakea.

 


Planina Fudji i cvet Japanske trešnje kao simboli Japana.