Vaša korpa
dodaci ishrani > Čajevi i topli napici

MAČA ZELENI ČAJ U PRAHU

0.00
990.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Mača zeleni čaj u prahu

NAJKVALITETNIJI ZELENI ČAJ!
 

 • ubrzava metabolizam i podstiče varenje
 • pomaže u sagorevanju kalorija i mršavljenju
 • pomaže u snižavanju holesterola i šećera u krvi
 • usporava proces starenja, reguliše rad štitne žlezde  
 • smanjuje nivo holesterola u krvi, deluje protiv upala
 • deluje protiv depresije, smiruje, opušta i podiže raspoloženje
 • znatno smanjuje rizik od demencije u starijem dobu
 • povećava sposobnost pamćenja i intelektualnog rada
 • poboljšava koncentraciju, motivaciju i izdržljivost
 • štititi moždane ćelije od šetnih procesa kod Alchajmerove i
  Parkinsonove bolesti
 • deluje protiv upala, ublažava bolove, moćan je antioksidans
 • odličan u borbi protiv virusa i bakterija
 • hidrira i podmladjuje kožu

Po čemu se Mača razlikuje od svih ostalih čajeva?

Pre svega:

1) PO NAČINU UZGOJA – Najkvalitetniji izdanci se zaklanjaju od sunca 3 do 4 nedelje pre zrenja, čime se štite od direktnog uticaja sunčeve svetlosti. Na taj način se obezbedjuje maksimalno stvaranje hlorofila u samom listu biljke i dobija intenzivna zelena boja lista čaja. Bere se nedelju dana pre pune zrelosti biljke.

2) PO NAČINU OBRADE – sa lišća se skidaju peteljke i tvrdi delovi, a onda se najkvalitetniji delovi lišća melju u specijalnom kamenom mlinu.

3) PO NAČINU KONZUMIRANJA – umesto da se ukus, pun užitak i zdravstvena dobrobit dobijaju od čaja prelivenog preko lišća, u slučaju Mače zapravo se unosi i sam prah,  jer je toliko fin da se potpuno rastvori u vodi.

Hranjiva vrednost i količina antioksidansa u jednoj šoljici Mača zelenog čaja jednaka je količini od 10 šoljica običnog zelenog čaja!!!

Zeleni mača čaj sadrži katehin, karotin i vitamine A, B, C i E i ima izuzetno lekovita svojstva.

Osim što sadrži veliku količinu antioksidanasa, Mača čaj podstiče metabolizam i varenje i neverovatno pomaže u sagorevanju kalorija, što ga čini idealnim za detoksifikaciju organizma i mršavljenje

Šoljica zelenog mača čaja ima smirujuće i opuštajuće dejstvo, podiže raspoloženje i poboljšava koncentraciju. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima i pomaže u snižavanju holesterola i šećera u krvi.

Veoma je moćan antioksidans jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih oboljenja. Osim toga, čisti telo od toksinaubrzava metabolizam, ublažava bolove, usporava proces starenja i smanjuje nivo holesterola u krvi. Delotvoran je i protiv upala, reguliše rad štitne žlezde, deluje protiv depresije i regeneriše jetru.

Poboljšava pamćenje

Osobe koje redovno konzumiraju zeleni mača čaj izložene su znatno manjem riziku od pojave demencije u starijem dobu. Istraživanja su pokazala da kofein iz čaja nadražuje koru velikog mozga, zbog čega se naše misli brže povezuju. Time se povećava sposobnost pamćenja, poboljšavaju koncentracija, motivacija i izdržljivost, a intelektualni rad postaje lakši i uspešniji. Neki od sastojaka zelenog mača čaja mogu zaštititi moždane ćelije od šetnih procesa koji prate Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest.

Podmladjuje kožu

Svakodnevno konzumiranje zelenog mača čaja usporava starenje kože i sprečava njeno isušivanje. Tri šolje dnevno mogu pomoći da se koža oporavi od štetnog dejstva sunčevih zraka. Iz tog razloga zeleni čaj je sve češće jedan od glavnih sastojaka u brojnim kozmetičkim preparatima.

PAKOVANJE: 50 grama

NAČIN PRIPREME


Jednu kafenu kašičicu preliti sa dva decilitra vruće, ali nikako kipuće vode i izmešati do pojave pene. Čaj se može izmiksati i malim mikserom za neskafu. 

Uživajte!