Vaša korpa
dodaci ishrani >

MYO INOSITOL PRAH 100g

0.00
1,830.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

 MYO INOSITOL PRAH 100g  

 Za Jetru, Nervni i Reproduktivni Sistem 
Ne sadrži guten i soju, član je B kompleksa vitamina, kao dodatak ishrani pogodan za vegetarijance i vegane.

Inositol je od suštinskog značaja za prenos signala kalcijuma i insulina i modulaciju aktivnosti serotonina. Istraživanja su pokazala da je inositol koristan za stabilisanje raspoloženja. Koristan je za metabolizam masti i holesterola, uključujući uklanjanje masti iz jetre. Unapredjuje reproduktivno zdravlje i zdravu funkciju jajnika. Može se koristiti kao dodatak ishrani ¼ kašičice jednom do tri puta dnevno.

Primena:

Smanjuje nivo holesterola u krvi za više od 20% i samim tim smanjuje rizik od srčanih oboljenja, sprečava degeneraciju jetre, aktivira metabolizam, reguliše motornu aktivnost creva i želuca, podstiče rast odredjenih korisnih bakterija, podržava zdravu jetru i kožu, sprečava gubitak kose.

Drugo važno svojstvo inozitola je da povećava osetljivost na insulin, što je važan pozitivan faktor za dijabetičare i ljude koji spadaju u rizičnu grupu. 

Povećava elastičnost krvnih sudova, arterija i vena, sprečava formiranje tromba.

Takodje, inozitol normalizuje nervni sistem, utiče na raspoloženje i kongnitivne sposobnosti, u stanju je da poboljša koncentraciju, pamćenje i spreči razvoj depresije.

Koristi se za lečenje i  prevenciju različitih poremećaja nerava i kod mišićne distrofije.

Mio Inositol je takodje oproban za bipolarni poremećaj, panični poremećaj, bulimiju i opsesivno-kompulzivni poremećaj.

Može biti od koristi i kod Alchajmerove bolesti, poremećaja nedostatka pažnje.

Podrška je

tretmanu raka i prevenciji raka; kod dijabetične neuropatije; metaboličkog  sindroma; opsesivno-kompulzivnog poremećaja; predmenstrualnog sindroma; sindroma policističnih jajnika; psorijaze uzrokovane tretiranjem sa litijumom.                  

Šta je Inositol i kako deluje?

Inositol je manje poznati nutrijent iz porodice B-vitamina, nezvanično Vitamin B8, prisutan u svim tkivima životinja, sa najvišim nivoima u srcu i mozgu. Ključna je komponenta ćelijske membrane i kao takav, uključen je u slanje signala izmedju ćelija. Konkretno, inozitol povećava osetljivost različitih receptora. To je izuzetno važno kada uzmemo u obzir kako ćelije komuniciraju izmedju sebe. U najosnovnijem smislu, jedna ćelija oslobadja hemikaliju ("poruku") koja se isporučuje u drugu ćeliju da izvrši radnju. Ipak, ako druga ćelija ne može da primi poruku, hemijska reakcija je beskorisna. To je mesto gde se oslanjamo na rad inozitola da pripremi receptore da uhvate tu poruku.

Dnevne potrebe za inozitolom

Ljudsko telo zahteva dnevno od 1 do 1,5 g inozitola. Za dijabetičare stopu treba povećati za polovinu.

Važnost svakodnevnog uzimanje inozitola

Takodje, inositol normalizuje nervni sistem, povećava elastičnost krvnih sudova, arterija i vena, sprečava formiranje tromba, utiče na raspoloženje i kongnitivne ljudske sposobnosti, u stanju je da poboljša koncentraciju, pamćenje i sprečava razvoj depresije.

Inozitol se koristi u medicini za lečenje i prevenciju različitih poremećaja nervnog sistema i mišićne distrofije.

Inozitol aktivira metabolizam, reguliše motornu aktivnost creva i želuca, podstiče rast korisnih bakterija u crevima, podržava zdravu ne samo jetru, već i kožu, sprečava gubitak kose. Inozitol ima poznato umirujuće dejstvo.

Nedostatak ove supstance u telu može izazvati sledeće probleme:

  • nesanica
  • razdražljivost
  • česta konstipacija
  • gubitak kose
  • očne bolesti
  • bolesti kože, razvoj ekcema
  • pojava bolesti gastrointestinalnog trakta i jetre
  • zaostajanje u rastu

Na šta se primenjuje inositol?

Inozitol je efikasan protiv depresije, poremećaj panike i opsesivno-kompulzivnog poremećaja i kod poremećaja sna.

Inozitol je takodje efikasan u slučajevima policističnih jajnika,  gde je smanjena osetljivost na inzulin što na kraju utiče na plodnost. Istraživanja su pokazala da se mnogo manje doze inozitola (kao 1-4 grama dnevno) mogu koristiti za efikasno regulisanje insulinske receptorske osetljivosti i pozitivno uticati na mnoge simptome PCOS.

Inozitol igra važnu ulogu u pomaganju procesa razlaganja masti u jetri, kao i funkciji mišića i nerava.

Ostali preporučeni načini upotrebe

Inozitol je takodje oproban za bipolarni poremećaj, panični poremećaj, bulimiju i opsesivno-kompulzivni poremećaj. Druge potencijalne koristi su kod Alchajmerove bolesti. Inozitol se koristi u medicini za lečenje i prevenciju različitih poremećaja nervnog sistema i mišićne distrofije.