Vaša korpa
Istrazivanja > Iz svakodnevnice u san

Iz svakodnevnice u san

                           ZA MIRAN SAN I PROTIV NESANICE

_____________________________________________

Sprej protiv nesanice SREĆNI SNOVI blagog citrusnog mirisa opustiće Vas i omogućiti Vam da lakše uronite u san. Sadrži prirodni magnezijum hlorid i eterična ulja bergamota, žalfije i slatke pomorandže.

 

_____________________________________________

 

Jogi čaj "Prijatan san" Bedtime Blago sladak ukus čaja sa moračom, kamilicom i valerijanom pojačan prijatnim mirisima cvetova lavande i žalfije prijatno opušta pred odlazak na spavanje.

_____________________________________________

Veliki pritisak naše svakodnevnice često nas nagoni da skraćujemo prirodno vreme za spavanje. Pritiskaju nas naše svakodnevne obaveze, a i ono naše: "Još samo ovo, još samo ono... Evo me, sad ću, samo da završim!"

Svetlosni zagadjivači, a i sveopšte prilike u okruženju u smiraju dana, nimalo nam ne pomažu da se pripremimo za dragoceni počinak.

A onda ujutru ustajemo napeti, još uvek umorni. U kafi i snažnoj muzici tražimo spas, a to su samo točkovi zamajca svakodnevnice u koji ponovo upadamo, ponovo i ponovo i ponovo. Umoru nikad kraja... 

A zapravo bi mogli da ponesemo u san i jedan mali dar iz naše svakodnevnice!

San će nam biti dublji, čvršći i blagotvorniji....
Jutra će nam biti radosnija, a dan manje napet uz:


MEŠAVINU HIMALAJSKE SOLI I MEDA ZA MIRAN SAN

  

PRIPREMA

Pomešajte malu količinu Himalajske soli i prirodnog meda i stavite pod jezik pre nego što želite da zaspite. Kada pod jezikom držimo mešavinu soli i meda u proporciji 1:5, to uravnotežuje naš organizam i pomaže nam da sa lakoćom utonemo u san.

Krajnje jednostavno! 

Hajde da se iz svakodnevnice preselimo u svet snova uz pomoć malo soli i meda.

UPOTREBA

Kad ste spremni za počinak, uzmite kašičicu mešavine i stavite pod jezik. Pustite da se lagano otopi.

BLAGODETI

Himalajska so sadrži oko 84 minerala i minerala u tragovima, medju kojima i magnezijum. Magnezijum deluje tako što smanjuje količinu kortizola, hormona stresa u mozgu, dopuštajući vam da se opustite i duboko naspavate.

Znamo da je med izuzetno moćna namirnica i da je njegovo dejstvo na mnogo načina blagotvorno. Uz to, u kombinaciji sa Himalajskom solju med podržava obnavljanje tela tokom sna i pomaže isceljenju jetre i ćelija u telu.

Uzimanjem kašike prirodnog meda pred spavanje jetra se opskrbljuje zalihama glikogena, dok med istovremeno podržava jetru da nas okrepi u toku sna kroz procese detoksifikacije, kroz bolju cirkulaciju i kroz regulisanje hormona i druge funkcije. Pored toga, prirodni med doprinosi i da se melatonin, hormon koji je izuzetno važan za kvalitetan san, otpušta u naš mozak.