Vaša korpa
prirodna kozmetika > Melemi i kreme

KURKUMA GEL KREMA 150ml

0.00
1,120.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

KURKUMA GEL KREMA BIOVITAL

Originalna gel krema za spoljašnu upotrebu

Deluje lokalno na obolelo mesto.

Najvažniji sastojci: ekstrakt kurkume, mentol, kamfor, arnika

Kurkuma može da ima pozitivno dejstvo na normalno funkcionisanje i održavanje fleksibilnosti zglobova. Pospešuje održavanje kostiju. Koži obezbedjuje potrebne sastojke koji je čine glatkom i hidriranom odmah nakon nanošenja.

Mentol je prirodni izoprenoidni fenol. Dobija se industrijskom sintezom iz petrohemijskih sirovina. Mentol ima antiseptički efekat pa se stoga koristi i u preparatima za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Mentol se primenjuje u obliku tečnosti, krema, masti i gelova koji se umasiravaju u bolno mesto. Ublažava simptome kao što je otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta. Takodje, on može pomoći ublažavanju svrbeža kože.

Biljka arnika poznata je kao prirodno sredstvo za lečenje rana. Ima sitne listove i žute ili narandžaste cvetove. Arnika ima antibakterijsko, antiseptičko i protivupalno dejstvo. Podstiče formiranje granularnog tkiva što ubrzava proces zarastanja rana. Pretežno se koristi za lečenje raznih infekcija na koži, rana, opekotina, uboda insekata, iščašenja zglobova, modrica...

Kamfor je prirodni, izoprenoidni, biciklički spoj izolovan iz biljaka Cinnamonum camphora i Dryobalanops camphora. Dobija se iz biljnih izvora. Danas se kamfor uglavnom proizvodi sintetičkim putem iz terpentinskog ulja. Na izgled kamfor je beli kristalini prah, ali ima veoma snažan, prodirući i jedak miris. Kamfor se koristi u medicinske svrhe za lokalno olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Lako se apsorbuje kroz kožu i deluje, poput mentola, na termoreceptore pružajući osećaj hladjenja, a zbog svog blago anestetskog delovanja na nervne završetke za bol, deluje lokalno anestetički.

Uputstvo za upotrebu: Nakon što ste očistili kožu, nanesite kremu u tankom sloju na željeno mesto i blago umasirajte 2 puta na dan. Izbegavajte kontakt sa očima i otvorenim ranama. Ne koristi se za lice i za intimne zone.

Napomena: Čuvati na tamnom i suvom mestu, van domašaja dece, isključivo za spoljašnju upotrebu.

Rok trajanja: 12 meseci nakon otvaranja