Vaša korpa
makrobiotika > Miso paste

MUGI MISO 400g

0.00
685.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

MUGI MISO “Muso” je proizveden fermentacijom soje, ječma i enzima koji (aspergillus orizae) sa morskom soli po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu. Miso je mnogo više od hrane i on  je verovatno najpoznatiji i najzastupljeniji proizvod makrobiotičke kuhinje. Poznat je kao ječmeni miso.

Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne veliku količinu energije i da se zaštiti od bolesti. Lako se kombinuje u svakodnevnoj ishrani od supa do kuvanih variva.

LEKOVITA SVOJSTVA: Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska.

Bogat je mineralima. Sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonid.

Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i daje veoma toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu u zimskom periodu, iako se redovno koristi u ishrani i tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva.
 


Postoji nekoliko različitih vrsta misa. Neki su slatki, neki slani, neki ljuti. Sazrevanje traje od nekoliko meseci do nekoliko godina. Trajanje ovog procesa i sastav u velikoj meri utiču na njegov ukus, miris i energiju. Za svakodnevnu upotrebu obično se koristi miso od soje sa dodatkom ječma, koji je fermentisao od 18 meseci do 24 meseca.

Tradicionalni organski miso od MUSO proizvodjača proizveden je u Japanu i jedan je od najkvalitetnijih organskih sastojaka koji su na prirodan način prošli kroz proces fermentacije.

Zbog privlačnog i intenzivnog ukusa, potrebno je pažljivo odrediti količinu upotrebljenog misa koja u kuvanju zavisi od relativne slanoće odredjene vrste misa i od vrste jela. Obično se u standardnu miso supu stavlja jedna kafena kašičica na jednu porciju (2,5 dl).

Evo nekoliko ideja za upotrebu misa:

Žitarice - Miso umaci su izvrsni za žitarice i testeninu. Miso se može koristiti kao zamena za so pri začinjavanu žitarica ili pečenju.

Supa - Miso se tipično koristi u kuvanju supa bogatog ukusa sa širokim dijapazonom povrća i morskih algi. Takodje je dobar u temeljcima (koncentrovanoj supi) za supe i testeninu, a može se poslužiti i kao dodatak supama od žitari­ca, mahunarki ili povrća.

Potražite ideje za recepte na našem sajtu pod rubrikom “recepti”, kao i u vrhunskom makrobiotičkom kuvaru Evelin Kuši: Veliki makrobiotički kuvar koji takodje možete naručiti kod nas.

Ako vam je tokom zime veoma hladno, a nemate vremena da skuvate supu... stavite jednu kašičicu organskog mugi misoa u šolju proključale vode i dobro promešajte. Popijte ovaj moćan slani napitak. Osetićete istog časa kako ste se ugrejali i okrepili zdravom energijom. I ne samo to, ova energija će vas držati tokom čitavog dana