Vaša korpa
makrobiotika > Tamari, Šoju i Sirće

SIRĆE PIRINČANO 186ml MUSO

300.00
250.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Pirinčano sirće proizvedeno od integralnog pirinča

Svetlije ili tamnije po boji, integralno pirinčano sirće se proizvodi od pirinča koji sadrži u sebi netaknute klice i mekinje. Pošto pirinčane klice i mekinje sadrže mnogo hranjivih materija, sirće od integralnog pirinča je daleko hranjivije od belog pirinčanog sirćeta. Osim što se koristi za kuvanje, ovo sirće se takodje pije i kao zdravi napitak, u nerazblaženoj formi ili razblaženo drugim ukusima.

Pirinčano sirće:

  • Oporavlja od umora
  • Jača kosti
  • Održava hranu svežom tokom dužeg perioda
  • Sprečava slabost u kukovima i ukočenost u ramenima
  • Deluje preventivno na arterosklerozu i srčane probleme
  • Ubrzava probavu i oporavak od zatvora

Pirinčano sirće MUSO se proizvodi na tradicionalan način, postupkom dvostepene fermentacije.

U pirinču kuvanom na pari od čiste izvorske vode izaziva se prva fermentacija i zatim se dodaje enzim - živi šubo koji pretvara šećer u alkohol. Taj proces traje mesec dana. Na taj način se dobija sake, čuvena japanska rakija od koje se zatim pravi sirće.

U sake se uvodi acetobacter kodji (Aspergillus oryzae), bakterijska kultura na barenom pirinču i soji. Sake se greje dve nedelje, kako bi kodji narastao i razvio zaštitnu membranu preko sakea. To je druga fermentacija.

Zatim se sirće ostavlja godinu dana da sazri.

Na kraju se pasterizuje i pakuje.

Tako se dobija pirinčano sirće japanske kompanije MUSO.

Pročitajte još: