Vaša korpa
etericna ulja i tinkture > Melemi i kreme

TINKTURA OD GAVEZA ZA LICE I RUKE 50ml

0.00
400.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Pravi Božiji dar za mlade i stare. Mladalačke bubuljice i akne brzo i vidno nestaju pred ovom tinkturom.
Širok osmeh devojaka i mladića koji su rešili svoj mladalački problem, naša je najveća nagrada.
Ova proverena stara receptura uspešno se koristi i danas protiv tzv. staračkih pega na rukama i zreloj koži lica.

Tinktura od gaveza (symphytum officinale) za lice i ruke spravlja se na alkoholnoj bazi sa sušenim korenom gaveza, sušenim cvetom nevena (calendula officinalis), po staroj, tradicionalnoj recepturi.

Koristi se za negovanje kože lica i  ruku, pomaže pri izbeljivanju tzv. „staračkih pega“, pomaže kod otklanjanja akni i sličnih promena na koži, naboranog lica i proširenih pora. 

Uputstvo za upotrebu

Naveče, pre spavanja, lice i ruke premazati tinkturom sa tri blaga premaza. Tako prenoćiti, a ujutro se umiti. Oko očiju se preporučuje gavezova mast.

Sastav:

Auksin je najvažniji biljni hormon i on stimuliše stvaranje alantoina koji podstiče stvarane novih stanica i tkiva (koža, kosti, zglobovi, vezivna tkiva).

Alantoin je najvažniji sastojak korena gaveza. To je supstanca koja stimulira proces razmjene materija u potkožnom tkivu i potiče stanični rast (proliferaciju). Rezultat toga je zaštita i epitelizacija kože. Alantoin takodje jako stimuliše rast stanica u kostima (lom kosti), stanicama vezivnog tkiva tetivama i ligamentima (sportske povrede). Od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Gavez sadrži: aminokiselina, minerale (kalcijum, kalijum, fosfor, željezo, magnezijum, sumpor, bakar, cink, selen i germanij), vitamine (vitamin A, C, kompleks vitamina B treba istaći vitamin kolin i B-12. Kolin je redak član kompleksa B vitamina. Poznati je lipotropik (pretvarač masti i kolesterola u emulzije). To je retka supstanca koja probija tzv. krvno-moždanu barijeru odlazeći direktno u moždane stanice da bi proizvela supstancu koja potpomaže pamćenje. Vitamin B-12 je izrazito životinjskog porijekla, važan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. U celom biljnom svijetu postoje samo dvije biljke koje sadrže B-12 a gavez je jedna od njih, alantoin – kojeg ima od 1-2 % u korenu, auksin, sluzi, triterpenoidi, tanini, ruzmarinska kiselina,steroidni saponini, inulini i pirolizidinski alkaloidi.

Pirozlizidinski alkaloidi su pronadjeni u listu i cvetu gaveza. Oni imaju štetno delovanje na jetru pa zbog sigurnosti ne preporučujemo oralno uzimanje preparata na bazi lista ili cveta gaveza.

Američka agencija FDA i nemačka komisija “E” su ocenile potpuno sigurno uzimanje gaveza u obliku krema, gelova, prašaka i tinktura preko kože (na bazi korena).