Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega tela

ZAŠTITNA EMULZIJA ZA SUNČANJE I NEGU TELA

0.00
630.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

ZAŠTITNA EMULZIJA ZA SUNČANJE I NEGU TELA
250ml - sa zaštitnim faktorom 25

Sadrži širok spektar organskih i neorganskih UVA i UVB apsorbera, koji transformišu UV radijaciju bogatu energijom u IR radijaciju siromašnu energijom. Bazna osnova su ekstrakti lekovitog bilja sa vitaminom E i eteričnim uljima. Izuzetna za negu kože posle tretmana sa biomaskom. Zbog hidrantnosti brzo se apsorbuje i daje mekoću i elastičnost koži.

EMULZIJA ZA SUNČANJE I NEGU TELA je hidrofilno-hidrofobni tečni i lekovito higijenski balsam, koji sadrži kompleks uljnih ekstrakata lekovitih biljaka i propolisa, nano-čestica gline i prirodnih sokova. Sadrži efektivne biološki aktivne materije – organske kiseline, flavonoide, polisaharide, tanine, vitamine A, B2, C, PP, K, mineralna jedinjenja i niz mikroelemenata. Ima protivupalno, biostimulativno, regenerativno i trofijsko svojstvo. Poboljšava ishranu i opštu razmenu materija u koži na račun stimulacije sudova tonusa i poboljšava krvno i limfno snabdevanje u kapilarima.

Komponente balsama stimulišu procese regeneracije i reparacije funkcionalnih struktura kože i potkožnih ćelija, deluju protiv procesa starenja i javljanja staračkih pega, i imaju dezinfikaciona dejstva.

Emulzija za sunčanje zahvaljujući nano-česticama gline koje su posebnim postupkom pripremljene, omogućava da se UV zračenje na samoj površini kože pretvara u toplotno IR zračenje, što u znatnoj meri povećava zaštitni faktor, preko 40. Dovoljno je mazati se na četiri sata, a pri pri jačoj insolaciji, da bi smo sprečili štetno UV zračenje i moguće opekotine od IR zračenja, može se nanositi na svakih sat vremena. Komponente emulzije zatežu kožu i intenziviraju razmenu toplotne energije sa okolinom. Pored toga, koža dobija neophodnu vlagu, zaštitni sloj i dobru ishranjenost. Doprinosi ravnomernoj preplanulosti, čuva kožu od sunčanih opekotina.

U slučaju da nastanu opekotine od sunca, emulziju mazati na svakih 15 – 20 minuta u periodu od dva sata. Bolovi će prestati, a za dan-dva crvenilo će preći u tamniji ten.

Preventivno se koristi kod prekomerno masne ili naprotiv, suve, atrofične kože lica i glave, kod svih nedostataka i staračkih promena na koži, kod mitesera, upalnih oboljenja kože, a takodje i u svojstvu sredstva fitomasaže, odstranjivanja dekorativne kozmetike i lekovito-higijenskih sredstava posle brijanja.

Svakodnevno posle jutarnje toalete (brijanja) ili za noć nanositi na lice lakom masažom.

Posle tuširanja može se naneti po celom telu laganim utrljavanjem na suvu kožu. Posebno pomaže kod psorijaze, vitiliga i gljivičnih oboljenja noktiju i kože. Proizvodi se u flašicama od 250 ml.