Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Zdravlje

HIBISKUS i krvni pritisak

12.7.2007.

Možda niste znali da čaj od hibiskusa može da pomogne u snižavanju visokog krvnog pritiska. Do tog otkrića je došla američka nutricionistkinja Dajana Mekej, a prezentovala ga je na sastanku Američkog udruženja za srce.


Mekejova je testirala 65 dobrovoljaca, od kojih je pola grupe slučajno izabranih ispitanika tokom šest nedelja pilo po tri šolje čaja od hibiskusa dnevno, dok su drugi pili placebo napitak koji je imao veštačku aromu i boju hibiskusa. Svi su se inače hranili kao i do tada i nisu menjali svoje uobičajene aktivnosti.


Rezultati su pokazali da je onima koji su pili čaj od hibiskusa, sistolni (gornji) pritisak opao za 7,2 mm na skali živinog stuba. Rezultati, takođe, pokazuju da su oni koji su imali najviši gornji pritisak u grupi (129 i više), najbolje odreagovali na čaj od hibiskusa, jer je njihov gornji pritisak opao u proseku za 13,2 mm na skali živinog stuba, a dijastolni (donji) pritisak im je opao za 8,7 mm.


Ovo neveliko istraživanje sugeriše da bi uključivanje čaja od hibiskusa u redovnu ishranu moglo da pomogne u regulaciji krvnog pritiska.


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS