Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega tela

CHANDRIKA SANDAL SAPUN

0.00
170.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sapun od sandalovog ulja

Esencijalno sandalovo ulje, prepoznatljivo po svom slatkastom, toplom i drvenastom mirisu, koristi se u mnogim proizvodima, od mirisnih štapića do parfema. Još od drevnih vremena, sandalovo ulje je igralo značajnu ulogu u duhovnom nasledju Indije, a koristilo se i u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini. U savremeno doba, ulje ekstrahovano iz korena sandalovog drveta koristi se i kao sastojak u sapunima, jer poseduje mnoga svojstva koja doprinose zdravlju i lepoti kože.

Aromaterapija sandalovinom

Slatkast i aromatičan, vedar i drvenast, miris sandalovine smanjuje napetost i podstiče trenutno opuštanje, pa ne iznenadjuje njegovo korišćenje u parfemima, sapunima, šamponima i uljima za tuširanje. Prijatna aroma koja se širi kada uronite u kupku od sandalovine odnosi svu dnevnu napetost i dovodi do opuštanja mišića i ublažavanja različitih oblika iritacije. Smirenjem duha dolazi do potpune relaksacije što deluje veoma blagotvorno na zdravlje, pre svega u vidu ublažavanja anksioznosti i sniženja krvnog pritiska. Zahvaljujući tome smanjuje se učestalost i intezitet glavobolja i neprijatnosti kod stomačnih tegoba.

Negovanje kože sapunom od sandalovine

Održavanje zdravlja i vlažnosti kože važno je ne samo za lepotu kože, nego i za sprečavanje štetnih bakterija koje pokušavaju da prodru u telo preko kože. Epitel je najveći organ ljudskog tela, odgovoran za blokiranje ulaska štetnih supstanci u organizam. Kada je koža veoma suva i ispucala, ona nije u stanju da obavlja svoju funkciju na pravi način. Visoko kvalitetan sapun od sandala koji sadrži čisto esencijalno ulje sandalovine delotvorno smiruje suvu i ispucalu kožu i zadržava se u tankom sloju na površini kože, štiteći je od nepovoljnih uticaja sredine i vraćajući je u njeno prirodno elastično i meko stanje.

Antiseptička svojstva sapuna od sandalovine

Zahvaljujući svom antiseptičkom svojstvu, sapun za lice od sandalovine smanjuje akne i eliminiše mitesere, a da pritom ne isušuje nežnu kožu lica. Antifungalna svojstva ulja od sandalovine pomažu u lečenju kožnih infekcija praćenih svrabom i u lečenju atletskog stopala i drugih gljivičnih infekcija. Pored toga, sapun od sandalovine može se koristiti i kao pomoć kod zarastanja manjih posekotina i ogrebotina, opekotina, svraba i drugih povreda ili iritacija kože.