Brusnica je crvena bobica poreklom sa Severno Američkog kontinenta koja obiluje različitim zaštitnim matrijama, sadrži minerale, vitamin A, vitamin C, kalijum i biljna vlakna. Čajevi od brusnice, sokovi i sušeni plodovi brusnice predstavljaju prirodni antibiotik koji uništava štetne bakterije i gljivice u telu. Bioflavonoidi imaju posebno antibakterijsko dejstvo u području mokraćnog mehura, tako da brusnice mogu da spreče pojavu infekcije urinarnog trakta izazvane bakterijom ešerihija koli. Takodje je utvrdjeno da brusnice uništavaju još jednu opasnu bakteriju, odnosno helikobakteriju koja stvara čir na želucu. Brusnica sadrži zgusnute tanine koji čak u trajanju od deset sati sprečavaju zadržavanje bakterija na zidovima mokraćnih kanala i time sprečavaju nastajanje infekcija. Takvim načinom sprečavanja nastanka infekcija u mokraćnim kanalima smanjuje se i potreba za uzimanjem antibiotika i drugih hemijskih preparata.
Upotreba : Jednu supenu kašiku čaja preliti sa 2dl proključale vode i ostaviti poklopljeno 10 minuta. Čaj se uzima 3-4 puta na dan (najbolje je da uvek bude sveže pripremljen). Preporučljivo je da se nakon pripreme čaja pojedu procedjeni plodovi (veoma su ukusni i sigurno da će vam se dopasti)
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS