Garam na hindiju znači toplo ili vruće, a masala je mešavina začina, tako da u prevodu garam masala znači „mešavina začina koja greje". Garam masala je obično mešavina pet ili više začina koji se odvojeno peku u suvom tiganju, jer na taj način začini oslobadjaju svoju specifičnu aromu i ukus, a zatim se svi začini mešaju i melju zajedno. Garam masalu je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi kako bi se što duže sačuvala njegova punoća i kvalitet ukusa.
Sastav: korijander, kumin, kardamon, zvezdasti anis, djumbir, fenel (komorač), lovorika, lovor, kim, trifala, ljuta paprika, crni biber, so
Koristi se u svim vrstama jela, od mahunarki, pirinča i povrća. Dodaje se pred kraj kuvanja. Garam masalu je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi kako bi se što duže sačuvala njegova punoća i kvalitet ukusa.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS