Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ GRIZ OD PROSA
BEZ GLUTENA 500g

GRIZ OD PROSA
BEZ GLUTENA 500g

GRIZ OD PROSA<BR>BEZ GLUTENA 500g

Facebook

CENA: 245.00 din

Griz od prosa bez glutena Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na taj način sprečava rast i razvoj bakterija. Antifungicid je. Jača bubrege, slezinu i pankreas. Pomaže kod prevencije pobačaja. Proso je bogat vitaminom B, posebno nijacinom, B17, B6, folnom kiselinom, kalcijumom, gvoždjem, natrijumom, magnezijumom i cinkom. Proso ne sadrži gluten. Sadrži visoki procenat aminokiselina.

Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom  ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze. Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide  (Candida albicans).  Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa.Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama. Ovaj proizvod poseduje ELISA sertifikat. Proso je jedna od najstarijih i najzdravijih žitarica. Ne sadrži gluten pa ga mogu korisiti osobe obolele celijakije. Lako se vari, deluje alkalno i umirujuće na želudac. Blagog je, slatkastog ukusa i sadrži mnoštvo korisnih hranjivih materija. Sadrži oko 15% belančevina, bogat je vlaknima i mineralima. Ima više gvoždja od ostalih žitarica, a dobar je izvor cinka, kalcijuma, mangana i B vitamina. Ima nizak postotak šećera i relativno nizak glikemijski indeks, pa mogu da ga koriste i dijabetičari. Idealna je namirnica za ishranu beba, posebno uz dodatak voća (jabuke, banane, kruške).

Sastav: proso

Proso se može koristiti u pripremi slanih i slatkih jela. Griz od prosa može da se kuva u mleku ili na vodi, u odnosu 3:1. Za slatku varijantu može se dodati zdravi zasladjivač, med, organska čokolada ili voće. Može da se koristi za krem supe, peciva i kolače. Pošto ne sadrži gluten, potrebno je da se griz pomeša sa sastojcima koji će ga povezati.

Tagovi

prirodne pahuljice i mekinje

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS