Organski kokosov šećer smeđe boje jedinstvenog i izvanrednog ukusa sličnog karamelu. Dobija se sakupljanjem nektara iz cvetova i pupoljaka organski gajene kokosove palme (cocos nucifera) tokom čitave godine.
Ima veoma nizak glikemijski indeks (ispod i oko 40), a to znači da se iz organa za varenje prenosi u krvotok sporije od običnog kuhinjskog šećera (preko 60 puta), pa je atak šećera na organizam neuporedivo manji.
Takođe, ima visoku hranjivu vrednost: bogat je mineralima - sadrži fosfor, kalijum i kalcijum, magnezijum i gvožđe, bakar i mangan, sumpor, a navodno čak i ultraretki borijum (unilseptijum), verovatno u sastavu nekog jedinjenja. Od vitamina, bogat je vitiminima B grupe, a sadrži i vitamin C.
Organski kokosov šećer proizvodi se bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Ne sadrži aditive, konzervanse niti veštačke boje ili druge dodatke. Ne dobija se iz genetski modifikovanih namirnica (non GMO).
Poseduje kako domaće, tako i međunarodne sertifikate: američki USDA, evropski Skal i domaći Organic Control System (ovlašćenje dobijeno od Ministarstva poljoprivrede Srbije). Organski kokosov šećer spada u kategoriju veoma zdrave hrane, idealne zdrave zamene za kuhinjski šećer od repe. Može se koristiti za čaj, torte i kolače, sladoled i tako dalje. Zbog blagog mirisa karamele, ljudi uživaju kada ga dodaju kafi, čiji ukus postaje još bogatiji.
Sastav: organski kokosov šećer
Može se koristiti za čaj, torte i kolače, sladoled i tako dalje. Zbog blagog mirisa karamele, ljudi uživaju kada ga dodaju kafi, čiji ukus postaje još bogatiji.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS