Vaša korpa
osnovne namirnice > Šećer i prirodni zaslađivači

KOKOSOV ŠEĆER ORGANSKI 400g

0.00
575.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Organski kokosov šećer smedje boje jedinstvenog i izvanrednog ukusa sličnog karamelu.

Dobija se sakupljanjem nektara iz cvetova i pupoljaka organski gajene kokosove palme (cocos nucifera) tokom čitave godine.

Ima veoma nizak glikemijski indeks (ispod i oko 40), a to znači da se iz organa za varenje prenosi u krvotok sporije od običnog kuhinjskog šećera (preko 60 puta), pa je atak šećera na organizam neuporedivo manji.

Takodje, ima visoku hranjivu vrednost: bogat je mineralima - sadrži fosfor, kalijum i kalcijum, magnezijum i gvoždje, bakar i mangan, sumpor, a navodno čak i ultraretki borijum (unilseptijum), verovatno u sastavu nekog jedinjenja. Od vitamina, bogat je vitiminima B grupe, a sadrži i vitamin C.

Organski kokosov šećer proizvodi se bez upotrebe veštačkih djubriva, herbicida i pesticida. Ne sadrži aditive, konzervanse niti veštačke boje ili druge dodatke. Ne dobija se iz genetski modifikovanih namirnica (non GMO). Poseduje kako domaće, tako i medjunarodne sertifikate: američki USDA, evropski Skal i domaći Organic Control System (ovlašćenje dobijeno od Ministarstva poljoprivrede Srbije).

Organski kokosov šećer spada u kategoriju veooma zdrave hrane, idealne zdrave zamene za kuhinjski šećer od repe. Može se koristiti za čaj, torte i kolače, sladoled i tako dalje. Zbog blagog mirisa karamele, neki ljudi uživaju kada ga dodaju kafi, čiji ukus postaje još bogatiji.