Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ LOTOSOV KOREN
ČAJ 50g

LOTOSOV KOREN
ČAJ 50g

LOTOSOV KOREN <br> ČAJ 50g

Facebook

CENA: 1,860.00 din

Koren lotosa je jedna od najstarijih vrsta korenastog povrća. Lotos je višegodišnja biljka koja vodi poreklo iz Indije. Budistički sveštenici su doneli lotosov koren u Kinu, a odatle je zatim prenet u Japan. Lotosov koren se vadi u zimskom periodu, kada je najbogatiji hranjivim sastojcima. Sušeni koren lotosa u kolutićima. Deluje korisn na pluća i izbacuje sluz iz organizma.

Lotosov koren je izuzetno koristan kod problema sa plućima, prehlada, upale sinusa, alergija. Potpomaže rastvaranje i izbacivanje viška sluzi iz organizma, kao i izbacivanje viška vode iz organizma. Takodje, ublažava kašalj i preporučuje se kod akutnog i hroničnog bronhitisa, kao i obolelima od astme. Lotosov koren sadrži nelbumin, aparagin i skrob. Nelbumin stimuliše telesne tečnosti i mišićno tkivo, a asparagin stimuliše izbacivanje otpadne sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva. Koren je hranljiv i daje mnogo energije jer skrob u korenu lotosa sadrži 13 % prostih šećera. Lotosov koren se može kuvati u raznim varivima i supama. Kada je izrezan na kriške, veoma je dekorativan na tanjiru u kombinaciji sa npr. azuki pasuljem, arame algama ili hidjiki algama.

Sastav: sasušen koren lotosa

Priprema: Lotosov koren je osušen prirodnim putem i spreman za upotrebu nakon natapanja u vodi. Najčešće se koristi u lekovite svrhe za pripremanje čaja. Pre kuvanja potrebno je potopiti koren 10-tak minuta u vodi, a zatim ga kuvati u istoj toj vodi 15-20 minuta. Čaj popiti, a koren se može pojesti.

Tagovi

zdravi napici topli napici makrobiotika razno lekovito bilje i gljive

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS