Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ MALTEKS JEČMENI
SLAD 460g

MALTEKS JEČMENI
SLAD 460g

MALTEKS JEČMENI <br>  SLAD 460g

Facebook

CENA: 475.00 din

Malteks, ekstrakt ječmenog slada je prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječmenog slada posebno popularan u makrobiotičkoj kuhinji. Malteks u svom sastavu sadrži maltozu, glukozu, fruktozu, maltotriozu, belančevine, minerale (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitamine (kompleks B vitamina, vitamin E, provitamin vitamina A). Ne sadrži aditive i konzervanse. Bez dodatog je šećera i predstavlja odličnu, zdravu zamenu za beli šećer.

Prirodni makrobiotički proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječma posebnim tehnološkim postupkom, kojim su maksimalno sačuvana hranljiva svojstva zrna ječma. Izgledom i konzistencijom MALTEKS podseća na med: tamne je boje, sa izraženim prijatnim mirisom i slatkim ukusom.  Deluje umirujuće na suvi kašalj i olakšava iskašljavanje. MALTEKS je bogat maltozom i predstavlja odličnu, zdravu zamenu za med i beli šećer. Ječmeni slad ima izuzetnu nutritivnu vrednost, jer pored prostih i složenih ugljenih hidrata sadrži i belančevine, a bogat je i mineralima: kalijum, fosfor, natrijum, magnezijum, gvoždje i vitamini E, A, B grupe, zbog čega je važan za ishranu dece, sportista, trudnica, rekovalescenata, osoba koja pate od hroničnog bronhitisa, kašlja i otežanog disanja.  Malteks deluje umirujuće na suvi kašalj jer olakšava iskašljavanje. Prirodni je zaslađivač izvanrednog ukusa koji se može koristiti u raznim jelima i pićima (jedna i po kašičica zamenjuje jednu kašičicu šećera uz umanjeno dodavanje tečnosti). Izvaredan je u pripremi peciva i domaćih bombona i kolača. Dodaje se u količini 10 – 25g na 1 kg brašna. Malteks se preporučuje deci, trudnicama, sportistima, starijim osobama, rekonvalescentima, jer predstavlja prirodno izbalansiranu smešu ugljenih hidrata, vitamina i minerala, koji obezbeđuju organizmu dugotrajan izvor energije.

Sastav: ekstrakt ječmenog slada

Izvanredan zaslađivač za biljna mleka i zdrave tople napitke, za lake poslastice sa kokosovim brašnom i koštunjavim plodovima, kao preliv za palačinke. Posebno se preporučuje u pripremi sitnih kolača, domaćih bombona i peciva jer im zbog gustine i lepljivog svojstva daje čvrstinu i svežinu. Kada se pomeša sa biljnim mlekom, kakaom, rogačem i mlevenim lešnicima, dobija se izuzetno ukusna i zdrava domaća čokolada.

Tagovi

prirodni zasladjivaci secer med makrobiotika razno grip prehlada alergije

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS