Postoje tri vrste mače - ceremonijalna, standardna i mača za kuvanje. Kvalitet mače zavisi od procesa proizvodnje. Ukoliko se neki od koraka preskoči ili skrati ili se koristi mašina umesto kamenog mlina, dobija se mača slabijeg kvaliteta. Mača za kuvanje koristi se, na primer, kako bi se posula po sladoledu. Standardna mača je prah solidnog kvaliteta dok ceremonijalna mora da ispuni baš sve uslove tradicionalne proizvodnje ovog praha.
Mača čaj se ne sme držati u staklenim teglama u kojima dolazi u kontakt sa vazduhom. Bolje je čuvati ga u limenoj konzervi koja se dobro zatvara. Ne treba je čuvati duže od godinu dana.
Prednosti mače su velike.
Treba imati na umu da je nivo kofeina u mači viši nego u bilo kom čaju pa je, u slučaju da ste osetljivi, bolje početi sa manjim količinama čaja.
Mnogi maču koriste kao espreso da ih ,,podigne'' ujutru.
Mača može da izazove mučninu ako se konzumira ujutru na prazan stomak. Kod nekih ta mučnina nestane posle nekoliko dana konzumacije dok drugi najpre nesto pojedu pa tek onda popiju čaj.
Sastav: List matche iz organskog uzgoja.
Uvoz iz Japana
Pravi mača čaj se priprema samo sa vodom.
Prosejati kašičicu (2-5 grama) mača čaja u šolju za čaj. Preliti vrelom, ali ne kipućom vodom. Dobro promešati drvenom kašičicom.
Vaš japanski ugođaj je spreman!
Ako dodate malo biljnog mleka, dobiećete popularni "Matcha Latte" napitak.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS