(0) (0)

ǀ ORGANSKI VATA ČAJ

ORGANSKI VATA ČAJ

ORGANSKI VATA ČAJ

Facebook

CENA: 730.00 din.

Smirenost i opuštenost Osećaj „moram toliko toga da uradim, a vremena ima tako malo“ može dovesti do toga da osećate nemir, brige i kao da ste „na ivici nerava“. Nekoliko gutljaja toplog, organskog vata čaja pomoći će vašem uskovitlanom duhu da se smiri, a telu da se opusti.

Svi proizvodi Mahariši ajur-vede sa oznakom „vata“ namenjeni su uravnotežavanju vata doše. Kada je ovaj vid unutrašnje inteligencije tela poremećen, to se izražava kao: Nesanica, nervoza, strah, panika Nadutost, gasovi, zatvor Bol u vratu i potiljku Slabost, iscrpljenost, mršavost Zimogrožljivost Loša cirkulacija Suva koža, kosa, perut Ispucale usne Lomljivi nokti Nazeb, suv kašalj, gušenje Artritis, reuma, lumbago PMS, neplodnost, impotencija KAKO VATA ČAJ DELUJE Vata doša je laka, gruba suva, nestabilna, hladna i pokretljiva. Najčešće je porede sa vetrom. Vata čaj sadrži mešavinu trava i začina koji greju, opuštaju i omekšavaju. Na taj način on ublažava gore pomenuta svojstva vata doše. Izvorna ajur-veda, proverena vekovima! Koristite vata čaj Mahariši ajur-vede zbog smirujućeg delovanja na um, telo i osećanja. Naročito je dobar kada ste zabrinuti, uznemireni i iscrpljeni. Savršen kada je vreme veoma hladno, suvo i vetrovito (kasna jesen – rana zima). Vata doša Vata doša nastaje kombinovanjem vaju (vazduh) i akaša (etar) mahabuta. Ona predstavlja kinetičku energiju ili inteligenciju kretanja, transporta. Vata upravlja kretanjem galaksija i planeta, kretanjem vazduha, morskih talasa i struja, kretanjem reka, vulkanima, zemljotresima i svim mogućim kretanjima u ljudskom telu – kretanjem misli, govora, ruku, nogu, creva, krvi, citoplazme u ćeliji, udahom i izdahom, kucanjem srca, treptanjem očnih kapaka …. Simbolično, vata doša se poistovećuje sa vetrom. Osobe kod kojih preovladava ovaj telesni princip veoma podsećaju na vetar – oni su uvek u žurbi, brzi i nesredjeni. Jesen je sezona u kojoj vata doša najviše dolazi do izražaja jer tada duvaju hladni, jaki vetrovi. Hrana i piće koji stvaraju gasove (vetrove) u crevima svrstavaju se u „vatičnu“ hranu. Emocije i misli koje podstiču na veliku aktivnost (kreativnost, euforija, radost, svežina, lakoća, strah, nervoza, zebnja) su takodje pod nadzorom vata doše. Najbitniji kvaliteti vata doše su: lakoća, suvoća, grubost, krtost, pokretljivost, nestabilnost, jasnoća, hladnoća, istančanost.

Sladić deluje kao: Sredstvo za razlaganje sluzi Blagi laksativ Blagi afrodizijak Sedativ Protiv grčeva i bolova u mišićima Rasajana Zbog toga je sladić izuzetno sredstvo kod poremećene vata doše. Sladić hrani mozak, izaziva osećaj zadovoljstva i ravnoteže, poboljšava glas, vid, kosu, boju lica i daje snagu. Organski gajeni kardamon (Elettaria cardamomum) spada u najskuplje začinske biljke danas. U ajur-vedi je opisan još pre 5 000 godina. Drevni tekstovi kažu da kardamon dobro deluje na limfu, krv, koštanu moždinu i nerve (madja dhatu), smanjuje vata i kapha došu, ne remeti pitu. Blagotvorno deluje na disajni, digestivni i nervni sistem i na krvotok. Kardamon je izvanredno sredstvo za jačanje probavne vatre, neutralisanje nadutosti i gasova, nepoželjnih uticaja kofeina i taina i za jačanje koncentracije i jasnijeg mišljenja. Organski gajeni djumbir (Zingiber officinale) je danas opšte poznato sredstvo za lečenje disajnih i digestivnih tegoba. Manje je poznato da on odlično utiče i na artritis i da jača srce. Djumbir: Uklanja gasove i nadutost Razlaže sluz (grip, prehlada, bronhitis) Jača sčani mišić Smanjuje bolove i grčenje mišića Zagreva, omekšava, opušta telo. Kod suvog kašlja, bola u grudima, astme i bronhitisa, ajur-veda veoma preporučuje čaj od mešavine sladića i djumbira. Organski gajeni cimet (Cinnamomum ceylanicum) je mnogima omiljen začin, slatkastog ukusa i tople energije. Ovo je odlično sredstvo za uravnoteženje vata doše, naročito za bolji protok krvi (vjana vata). U ovu svrhu ajur-veda preporučuje mešavinu cimeta, kardamona i lovorovog lista. Cimet deluje na limfu, krv, mišićno tkivo, koštanu srž i nervno tkivo. Ovo je odlično sredstvo za preznojavanje i razlaganje sluzi, naročito za osobe nežne telesne gradje i male snage. Cimet jača srce, zagreva bubrege i jača Agni (oganj varenja).

Tagovi

zdravi napici topli napici ajurvedski cajevi i zacini kosti zglobovi misici

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Naša usluga


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

NEWSLETTER
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS