MUGI MISO je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja zbog čega je tamniji po boji i bogatijeg ukusa.
ORGANSKI MUGI MISO Muso kompanije proizveden je fermentacijom soje, ječma i enzima kodži sa morskom solju, po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu. Jedna je od najkvalitetnijih i najzdravijih vrsta misoa. Ne treba ga termički obrađivati da se ne bi uništili enzimi, nego se dodaje hrani kada se jelo skine sa vatre. Najčešće se koristi u japanskoj miso supi, ali može se dodati svakoj domaćoj supi od povrća kao slani začin.
Štiti od radijacije i slobodnih radikala. Održava zdravlje digestivnog trakta.
2. TAMARI 186ml
Vrhunski soja sos TAMARI japanske firme MUSO je autentični japanski soja sos proizveden po tradicionalnoj makrobiotičkoj recepturi, bez dodatka šećera i konzervansa. Izuzetno je ukusan: dodaje dubok i pun ukus i miris svakom jelu. Nastaje prirodnom fermentacijom soje. Bez GMO je i bez hemijskih dodataka. Upotrebljava se kao stoni začin i u kuvanju i pečenju: za supe, variva, umake, salate ili povrće. Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteine, gvožđe, kalcijum i natrijum. Za razliku od Shoyu sosa od soje, ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od bolesti celijakija - alergije na gluten i pšenično brašno.
3. UMEBOŠI SIRĆE 186ml
Poznato u Japanu kao ume-šu, ovo zdravo i ukusno kiselo-slano sirće deluje veoma okrepljujuće. Nastaje prirodnim putem prilikom sazrevanja umeboši šljiva. Hrani daje izvanredan kiselkasto-slani ukus, a pozitivno dejstvo umeboši sirćeta na ljudsko zdravlje je mnogostruko. Koristi se umesto sirćeta i soli za salate, sosove, prelive, začine i pravljenje turšije. Izvanredno se slaže sa zeljastim povrćem, kuvanim sočivom i krastavcem. Po rozikastom izgledu i kiselkasto-slanom ukusu pomalo podseća na domaći raso.
MUGI MISO ORGANSKI
Sastav: fermentisana soja, ječam i enzim kodži sa morskom solju. Svi sastojci su organski gajeni.
TAMARI
Sastav: zrno soje, voda, morska so, kodži seme (aspergillus oryzae)
UMEBOŠI SIRĆE
Sastav: umeboši šljiva, šizo listići, voda, morska so
MUGI MISO
Koristi se kao začin. Dodaje peti ukus, u Japanu poznat kao “umami” svim jelima uključujući supe, čorbe, prelive za salate, povrće, kuvana jela, glazure i marinade.
Način upotrebe:
Važno je da miso ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi i da ne dodajete so, jer je miso sam po sebi dovoljno slan. Istočnjački preliv za salate i hladna jela: pomešajte malo misoa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, djumbirom i belim lukom.
Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje nakon kuvanja, kada hrana ne vri. U proseku se stavlja jedna kašika misoa po osobi. Jelima sa misoom se ne dodaje so.
TAMARI
Tamari se upotrebljava kao stoni začin i tokom kuvanja za supe, variva, umake, grilovano povrće, povrće na pari i salate.
Uz nekoliko kapi tamarija ukus hrane postaje izuzetno bogat.
Posebno se preporučuje onima koji se hrane veganski i vegetarijanski jer doprinosi punoći ukusa i hranjivosti obroka.
UMEBOŠI SIRĆE
Koristi se umesto sirćeta za salate, sosove, prelive, začine i pravljenje turšije.
Letnji osvežavajući napitak koji će vas okrepiti tokom vrelih dana se pravi tako što se umeboši sirće doda u čašu rashlađene vode. Ovaj napitak se može piti umesto elektrolita.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS