11.5.2017.
Ukusno povrće sa integralnim pirinčem i našim začinom nalik na vegetu koji ne sadrži aditive, konzervanse i mononatrijum glutaminat. Jedan od načina kako se u kuvanju može koristiti naša Himalajska so sa povrćem.
SASTAV
Za pirinač:
Povrće na pari:
Hladno ceđeno maslinovo ulje po želji.
PRIPREMA:
Pažljivo očistiti pirinač i potopiti ga u vodi preko noći da bi bio lakši za varenje.
Skuvati integralni pirinač u vodi tako da se ne prekuva. Postoji više načina da se pirinač skuva u zavisnosti od toga da li je prethodno potapan u vodi ili ne.
Oprati i iseckati povrće. Šargarepe se seku na krupnije komade. Luk i beli luk se naseckaju sitnije, brokoli se seku na manje cvetove, peršun na strukove, listovi blitve na krupno.
Povrće se ređa u šerpu u kojoj se kuva na pari počevši od šargarepe. Dodaje se luk i beli luk, zatim brokoli, peršun i na kraju blitva.
SERVIRANJE:
U deo posude za serviranje se stavi pirinač i pomeša se sa himalajskim začinom (Himalajska so sa povrćem). U drugi deo posude se postepeno ređa povrće skuvano na pari i dodaje mu se himalajski začin (Himalajska so sa povrćem). Povrće se lepo aranžira, deo se prebaci na pirinač.
Na kraju se po želji jelo prelije hladno ceđenim maslinovim uljem.
Lako i zdravo!
Uživajte!
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS