2.1.2023.

U manju šerpu sipati ulje da se dobro zagreje. Dodati luk i pržiti na srednjoj vatri dok ne postane staklast.

Dodati šargarepu (i ostalo povrće - opciono), kašiku-dve vruće vode i dinstati dva minuta.

Dodati pirinač, promešati
i još dva minuta dinstati

Dodati cimet, kurkumu, Himalajsku so sa začinima Hema-Kheya-Neye, crni biber, KOKONATI - kokosov puter Hema-Kheya-Neye i dobro promešati.

Sipati 2 puta više hladne vode nego što je bila zapremina pirinča (4 dl).

Poklopiti i dovesti do ključanja.

Smanjiti na nisku temperaturu i kuvati poklopljeno još 10-tak minuta (dok ne počne da divno miriše)

Poslužiti.

Ko voli malo slanije, može dodati TAMARI SOJA SOS Hema-Kheya-Neye.

Prijatno!
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS