Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SODA BIKARBONA bez aluminijuma 500g

0.00
195.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Soda bikarbona bez aluminijuma 500g

Soda bikarbona bez aluminijuma (čisti natrijum bikarbonat), prirodno je sredstvo za regulisanje kiselosti organizma.

Koristi se oralno za regulisanje kiseline u želucu. Koristi se ponekad i kao dodatak ishrani i u specifičnim dijetama koje regulišu pH vrednosti krvi, u nekim slučajevima kod infektivnih oboljenja ili kancera. U pripremi hrane se koristi kao prirodno sredstvo za dizanje testa.

Ajurveda preporučuje da se nakon obilnijeg obroka popije čaša vode sa sokom od pola limuna i malom količinom sode bikarbone (četvrtina kašičice) da bi se olakšalo varenje, smanjila težina u stomaku i izbegla kiselost organizma. Kašičica sode bikarbone u čaši vode trenutno pomaže kod stomačne kiseline izazvane slatkom hranom, kafom ili pićem, masnijom hranom i raznim oblicima stresa (brige, anksioznosti, uznemirenosti).

Natrijum bikarbonat bez aluminijuma

Soda bikarbona je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za čišćenje. U kombinaciji sa alkoholnim sirćetom besprekorno čisti i dezinfikuje dom. 

Takodje, smatra se da je kancer zapravo kiselina, posebno mlečna kiselina, koja nastaje kao otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju sa veoma malo kiseonika. Ukoliko se do kanceroznih ćelija dovede što više molekula kisenika, one umiru.

Postoje uverljivi dokazi i mnoštvo teorija koje upućuju na to da bi natrijum bikarbonat mogao da bude primarni i univerzalni lek za široki spektar različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes.

Soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno sredstvo za regulisanje kiselosti organizma. Upravo kao i sirće, soda bikarbona ima široku primenu. Može se koristiti kao pomoćna terapija nekih bolesti, koristiti se u kozmetici, u kuvanju, za čišćenje... Nije toksična, često je koriste osobe koje imaju alergijske reakcije na kupovne proizvode za čišćenje.

Oralnim uzimanjem, soda bikabona sprečava infekciju bešike, giht ili bolesti bubrega koji mogu dovesti do povišenoh nivoa kiselosti u urinu ili krvi. Pomaže u radu pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koji je odgovoran za proizvodnju insulina.

Manjak bikarbonata se najmanje prepoznaje kao zdravstveno stanje, iako je veoma uobičajeno u ljudskoj populaciji.

Problemi sa kiselim pH vrednostima

Svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrednost, pošto su enzimi posebno osetljivi na takvu vrstu ravnoteže. Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog nivoa pH vrednosi u organizmu. Veliki deo savremene ishrane dovodi do smanjenja vrednosti pH prema sve kiselijem. Takva neravnoteža ometa ćelijsku aktivnost i ćelijske funkcije, pogotovo ako pH vrednost nastavlja da opada. Preterano kisela sredina vodi ka propadanju ćelija, što na kraju dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i karcinomi. Činjenica da biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu jasno govori u prilog povoljnom dejstvu sode bikarbone.

Natrijum bikarbonat je odgovoran za transport kiseonika, širi krvne sudove i olakšava otpuštanje kiseonika u tkiva, što znači da povećava pH vrednost, odnosno baznost organizma. Povišena pH vrednost urina sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrdjeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčani udar, giht i kamen u bubregu.

Ako se SODA BIKARBONA BEZ ALUMINIJUMA uzima zajedno sa VITAMONOM C, bez obzira da li osoba ima srčana ili neurološka oboljenja, kancer ili neki teži oblik gripa, ona sebi pruža bezbedan tretman. Zajedničko dejstvo Vitamina C i Sode bikarbone bez aluminijuma efikasno uklanja otrove i kiselost iz svih ćelija, tkiva i organa.