Soda bikarbona bez aluminijuma (čisti natrijum bikarbonat) je prirodno sredstvo za regulisanje kiselosti organizma. Koristi se kao dodatak ishrani u specifičnim dijetama koje regulišu pH vrednost krvi u nekim slučajevima infektivnih oboljenja ili kancera.
Redovnim uzimanjem, soda bikabona sprečava infekciju bešike, giht ili bolesti bubrega koji mogu dovesti do povišenih nivoa kiselosti u urinu ili krvi. Pomaže u radu pankreasa i trenutno pruža olakšanje kod gorušice i prejedanja.
U BORBI PROTIV KANCERA:
Natrijum bikarbonat je odgovoran za transport kiseonika, širi krvne sudove i olakšava otpuštanje kiseonika u tkiva, što znači da povećava pH vrednost, odnosno baznost organizma, što je od presudnog značaja s obzirom da se smatra da je kancer zapravo kiselina, posebno mlečna kiselina koja nastaje kao otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju sa veoma malo kiseonika. Ukoliko se do kanceroznih ćelija dovede što više molekula kisenika, one umiru.
Takođe, izbalansirana pH vrednost urina sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčani udar, giht i kamen u bubregu. Kada se redovno uzima, soda bikabona sprečava infekciju bešike, giht ili bolesti bubrega. Pomaže u radu pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koji je odgovoran za proizvodnju insulina. Manjak bikarbonata se slabo prepoznaje kao zdravstveno stanje koje je zapravo veoma uobičajeno u ljudskoj populaciji.
Sastav: Čisti natrijum bikarbonat (bez dodatka aluminijuma)
Protiv gorušice:
Kašičica sode bikarbone razmućene u čaši vode trenutno pomaže kod gorušice izazvane preslatkom hranom ili prevelikom količinom hrane, kafom, pićem ili stresom.
U kombinaciji sa čistim C vitaminom:
Zajedničko dejstvo sode bikarbone i čistog vitamina C (askorbinske kiseline u prahu) efikasno uklanja otrove i kiselost iz svih ćelija, tkiva i organa i preporučuje se kao prevencija i pomoć kod mnogih težih oboljenja. Odnos sode bikarbone i vitamina C u prahu treba da bude 2:1.
U Ajurvedi:
Ajurveda preporučuje da se nakon obilnijeg obroka popije čaša vode sa sokom od pola limuna i malom količinom sode bikarbone (četvrtina kašičice) da bi se olakšalo varenje, smanjila težina u stomaku i izbegla kiselost organizma.
U ishrani se koristi umesto praška za pecivo kao prirodno sredstvo za dizanje testa.
Ispiranje grla:
Za sprečavanje zadržavanja kiselosti u usnoj duplji, može se ispirati usna duplja rastvorom sode bikarbone u čaši vode, odmah nakon obroka.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS