Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ SUSAMOVO ULJE SVETLO
NERAFINISANO 250ml

SUSAMOVO ULJE SVETLO
NERAFINISANO 250ml

SUSAMOVO ULJE SVETLO<br>NERAFINISANO 250ml

Facebook

CENA: 870.00 din

Susamovo ulje snižava povišeni krvni pritisak i šećer kod osoba sa dijabetesom tipa II. Takođe reguliše nivo holesterola i blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega, jača imunitet i podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova. Pozitivno utiče na ćelije mozga i nerve. Može sprečiti razmnožavanje ćelija raka debelog creva i raka kože i zaštiti organizam od negativnog uticaja slobodnih radikala. S obzirom da poseduje ima antibakterijska, ativirusna i protivupalana svojstva, koristi se i u lečenju akni.

Blagotvorno dejstvo susamovog ulja je mnogostruko:

  • snižava povišeni krvni pritisak 
  • pomaže u regulisanju krvnog pritiska
  • snižava šećer kod osoba sa dijabetesom 
  • snižava nivo holesterola
  • blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega
  • blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem
  • pomaže kod zarastanja rana
  • regeneriše kožu i kosu jača imunitet
  • podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova
  • pomaže u lečenju akni 

Susamovo svetlo ulje je zlatno žute boje, a blagog je ukusa i zbog toga nalazi široku primenu u kuvanju. Bogato je masnim kiselinama omega 6 i 9, kao i vitaminima E i B6. Zahvaljujući izuzetnoj stabilnosti, veoma je cenjeno među hladno ceđenim uljima. 

U ajurvedskoj tradiciji susamovo ulje zauzima posebno mesto i nalazi veoma široku primenu. Smatra se glavnim lekom za skoro sva stanja izazvana poremećajem "Vata" doše. 

Sastav: 100% ulje semena susama 

Susamovo seme je alergen.

Širom Azije susamovo ulje je najcenjenije ulje za kuvanje. Njegov blag, aromatičan ukus daje karakterističan ukus i miris mnogim specijalitetima Srednjeg i Dalekog Istoka. 

Detoksikacija putem mućkanja susamovog ulja u ustima, vrlo je stara ajurvedska praksa. Funkcioniše tako što se mućkanjem ulja aktiviraju enzimi koji izvlače toksine iz krvi. Preporučuje se pre svega za higijenu zuba i desni, ali dokazano je da ima mnogo širi spektar dejstva na opšte zdravlje. 

Detoksikacija se radi na sledeći način: 1 supena kašika ulja se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje, koje bi trebalo da je belo. Usta prvo dobro isprati, a zatim zube dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac. 

Susamovo ulje je izuzetno cenjeno kao masažno ulje. Ima prijatan miris, veoma se brzo upija, a kožu čini gipkom i mekom. Najbolje ga je nanositi na vlažnu kožu radi brže apsorpcije. Pošto ima antibakterijska, ativirusna i protivupalana svojstva, koristi se i u lečenju akni. 

U Indiji se tradicionalno bebe i mala deca njime masiraju da bi im kosti bile snažne. U svakom slučaju, neuporedivo je zdravije od većine bebi ulja, pogotovu mineralnih, čiji je glavni sastojak - mineralno ulje - zapravo nusproizvod naftne industrije. 

Koristi se kod bolova u zglobovima. Kod nekih tipova glavobolje pomaže da se mala količina susamovog ulja pažljivo utrlja u nos. U makrobiotici se susamovo ulje, delimično i zbog svoje velike stabilnosti, smatra najkvalitetnijim. Treba naglasiti da susamovo ulje ima visoku temperaturnu tačku dimljenja i da je zbog toga jedino ono, pored ulja semena grožđa, pogodno za prženje. 

Čuvanje: Kao i sva hladno ceđena ulja, susamovo ulje ne treba izlagati svetlosti i toploti, a flašu uvek treba zatvoriti posle upotrebe da ne bi došlo do oksidacije.

Tagovi

ulje sirce jestive gljive ajurvedski preparati i saplementi prirodni melemi ulja i tinkture

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS