Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ SUSAMOVO ULJE TAMNO
NERAFINISANO 250ml

SUSAMOVO ULJE TAMNO
NERAFINISANO 250ml

SUSAMOVO ULJE TAMNO<br> NERAFINISANO 250ml

Facebook

CENA: 970.00 din

Susamovo tamno ulje je nerafinisano, devičansko ulje od pečenih semenki susama. Devičansko nerafinisano susamovo ulje zadržava sve zdrave sastojke kojima susamovo seme prirodno obiluje. Razlikuje se od svetlog susamovog ulja po tome što se seme pre ceđenja blago prepeče. Otuda mu tamnija boja i bogatiji ukus i aroma. Sadrži esencijalne masne kiseline, E vitamin, i veliku količinu lecitina koji su u ulju nalazi u vidu lake sluzi a ulju daje izuzetnu stabilnost. U makrobiotičkoj kuhinji izuzetno se ceni, kako zbog visoke postojanosti, tako i zbog ukusa.

Tamno susamovo ulje je nerafinisano, devičansko ulje od pečenih semenki susama. 

Blagotvorna svojstva susamovog ulja su mnogostruka: 

  • snižava nivo holesterola
  • blagotvorno deluje na rad srca i bubrega
  • pomaže u regulisanju krvnog pritiska
  • blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem
  • pomaže kod zarastanja rana
  • regeneriše kožu i kosu

U ajurvedskoj tradiciji susamovo ulje zauzima posebno mesto i nalazi vrlo široku primenu. Danas mnoga savremena istraživanja potvrđuju njegovu lekovitost. Seme susama se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

Sadrži esencijalne masne kiseline, E vitamin, i veliku količinu lecitina koje se u ulju nalazi u vidu lake sluzi a ulju daje izuzetnu stabilnost. 

U makrobiotičkoj kuhinji susamovo ulje se izuzetno ceni zbog svoje održivosti i ukusa. 

Sastav: ulje pečenog semena susama 100% 

Susamovo seme je alergen.

Može se koristiti kako za prženje, pečenje i brzo dinstanje, tako i u salatama. 

Koristi se u svim azijskim kuhinjama, a posebno se u kineskoj i japanskoj kuhinji susamovo ulje smatra najcenjenijim uljem za kuvanje. 

Njegova blaga svojstva daju karakterističan ukus i miris mnogim specijalitetima Srednjeg i Dalekog Istoka. 

Susamovo ulje je izuzetno cenjeno kao ulje za masažu. Ima prijatan miris, veoma se brzo upija, a kožu čini gipkom i mekom. Najbolje ga je nanositi na vlažnu kožu radi brže apsorpcije. Pošto ima antibakterijska, ativirusna i protivupalana svojstva, koristi se i u lečenju akni. 

U Indiji se tradicionalno bebe i mala deca njime masiraju da bi im kosti bile snažne. U svakom slučaju, neuporedivo je zdravije od većine bebi ulja, pogotovu mineralnih, čiji je glavni sastojak - mineralno ulje - zapravo nusproizvod naftne industrije. 

Koristi se kod bolova u zglobovima. Kod nekih tipova glavobolje pomaže da se mala količina susamovog ulja pažljivo utrlja u nos. U makrobiotici se susamovo ulje, delimično i zbog svoje velike stabilnosti, smatra najkvalitetnijim. Treba naglasiti da susamovo ulje ima visoku temperaturnu tačku dimljenja i da je zbog toga jedino ono, pored ulja semena grožđa, pogodno za prženje.

Detoksikacija putem mućkanja susamovog ulja u ustima, veoma je stara ajurvedska praksa. Funkcioniše tako što se mućkanjem ulja aktiviraju enzimi koji izvlače toksine iz krvi. Preporučuje se pre svega za higijenu zuba i desni, ali dokazano je da ima mnogo širi spektar dejstva na opšte zdravlje. 

Detoksikacija se radi na sledeći način: 1 supena kašika ulja se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje, koje bi trebalo da je belo. Usta prvo dobro isprati, a zatim zube dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac. Čuvanje: Kao i sva hladno ceđena ulja, susamovo ulje ne treba izlagati svetlosti i toploti, a flašu uvek treba zatvoriti posle upotrebe da ne bi došlo do oksidacije.

Tagovi

ulje sirce jestive gljive ajurvedski preparati i saplementi prirodni melemi ulja i tinkture

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS