(0) (0)

ǀ ZEJTIN SUNCOKRETOVO ULJE ORGANSKO HLADNO PRESOVANO 500ml

ZEJTIN SUNCOKRETOVO ULJE ORGANSKO HLADNO PRESOVANO 500ml

ZEJTIN SUNCOKRETOVO ULJE ORGANSKO HLADNO PRESOVANO 500ml

Facebook

CENA: 425.00 din.

Zejtin je hladno ceđeno, nerafinisano ulje dobijeno mehaničkim ceđenjem oljuštenih sirovih semenki suncokreta. Zejtin je zlatno žute boje, krasi ga blagi ukus zbog koga nalazi široku primenu u kuvanju. Bogat je karotenoidima, vitaminima E, A i D, kao i masnim kiselinama omega 6 i 9.

Granumov zejtin je nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama. Ceđenjem sirovih semenki organskog suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima. Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na: - smanjenje rizika od srčanih oboljenja - regulacija holesterola - regulacija hormonalnog sistema - jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze - negu kože i kose

Sastav: 100% ulje semena suncokreta*. *sertifikovanog organskog porekla Alergeni: može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.

Zbog svog blagog ukusa, suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kuvanju. Ipak treba skrenuti pažnju na čnjenicu da njegova tačka dimljenja nije dovoljno visoka (kao ni kod maslinovog ulja) da bi se pržilo na njemu (za pržnje je, od hladno ceđenih ulja, najbolje koristiti susamovo ulje i ulje semena grožđa). Kada kuvate na suncokretovom ulju poželjno je uvek dodati par kašika vode. Detoksikacija suncokretovim uljem radi se na sledeći način: 1 supena kaška ulja se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje koje bi trebalo da je belo. Usta zatim dobro isprati, a zube zatim dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac. Čuvanje: Kao i sva hladno ceđena ulja, suncokretovo ulje ne treba izlagati svetlosti i toploti, a flašu uvek treba zatvoriti posle upotrebe da ne bi došlo do oksidacije.

Tagovi

ulje sirce jestive gljive organsko ulje sirce i zacini kosti zglobovi misici

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Naša usluga


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

NEWSLETTER
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS