Inulin je biljno vlakno koje deluje prebiotski hraneći „dobre“ bakterije i na taj način formira zdrav mikrobiom. Redovnim unosom inulina povećava se broj korisnih mikroba i samim tim jačamo imunitet.
Pogreporučuje se za regulaciju nivoa insulina kod dijabetesa i insulinske rezistencije jer usporava apsorpciju šećera iz hrane, što dovodi do sporijeg povećanja šećera u krvi nakon obroka. Inulin poboljšava zdravlje crevne flore i smanjuje rizik za razvoj metaboličkih poremećaja – insulinske rezistencije i dijabetesa tipa 2.
Inulin takođe poboljšava mineralni sadržaj kostiju i gustoću koštane mase i ublažava stvaranje masnoće u organizmu.
Sastojci: 100% Agava inulin (fruktan)
Uslovi čuvanja: Nakon otvaranja, proizvod čuvati dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu.
Za regulisanje naglih skokova šećera u krvi i insulinsku rezistenciju: jednu kašičicu inulina rastvoriti u čaši mlake vode i popiti pola sata pre obimnijeg obroka. Lako se rastvara. Ukus mu je prijatan.
Inulin mogu piti svi, bez obzira na uzrast.
Može se dodavati napicima i jelima (uključujući i kuvana jela, pošto je termostabilan).
Upotreba nije ograničena vremenski, jer je inulin hrana i preporučuje se konzumacija kao sastavni deo uravnotežene ishrane tokom celog života.
Krenuti sa manjim dozama (3-5g) dnevno.
Može se koristiti i kao zaslađivač, ali mu je slatkoća 40% manja od belog šećera.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS