Badem obiluje mononezasićenim mastima, sličnim onima koje se nalaze u maslinovom ulju, za koja su brojna istraživanja pokazala da su dobra za zdravlje srca i krvnih sudova. Značajan je izvor magnezijuma i kalijuma, dva minerala veoma bitna za regulaciju krvnog pritiska (opuštaju glatke mišiće) i za regulaciju srčanog rada, a dobar je izvor mangana i bakra. Ako dodamo ovome i sadržaj vitamina E, koji ima izrazito antioksidativno delovanje, može se sa pravom reći da je badem namirnica koja zaista godi zdravlju čitavog organizma, a posebno krvnih sudova i srca. Istraživanja su takođe pokazala da dodavanje badema uz obrok usporava podizanje nivoa šećera u krvi, smanjujući tako glikemijski indeks čitavog obroka, što badem čini dobrim izborom u ishrani koji pomaže u prevenciji dijabetesa.
Sastav: organski badem neljušteni
Može se konzumirati kao zdrava grickalica, dodavati u kaše, muslije i voćne salate, koristiti u pripremi poslastica i kolača... Ideja za pripremu kolača: badem se prvo izblanšira kroz jedan ključ vrele vode i da se nakon toga oljušti i prepeče.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS