Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Nas izbor

CITRONELA prirodna zaštita od komaraca

24.6.2024.

Eterično ulje citronele na mnogo načina deluje povoljno na našu kožu. Ono:

1.    Umiruje iritaciju kože usled npr. ujeda buba

2.    Deluje kao deodorans

3.    Podstiče blistavi ten

4.    Čisti kožu i sprečava pucanje

5.    Zaceljuje manje posekotine i ožiljke

6.    Pomaže kod ekcema i dermatitisa

7.    Usporava starenje kože zahvaljujući antioksidansima

8.    Može da ublaži dejstvo UV zračenja

Eterična ulja u nerazblaženom obliku ne smeju da se koriste, jer mogu da deluju toksično. Zato smo se potrudili da napravimo za vas odličan 100% prirodni sprej za zaštitu od komaraca.


Eterično ulje citronele je poznato po tome što deluje kao stimulans, tako što podstiče cirkulaciju krvi u mozgu i uravnotežuje nervni sistem. Njeno dejstvo je potpuno u skladu da veganskim načinom života, jer ne uništava insekte, nego ih samo rasteruje.

MAŠTOVITE IDEJE

U naš Citronela sprej protiv komaraca možete da dodate kap-dve eteričnog ulja limunske trave i kedrovog drveta ili neko drugo eterično ulje koje volite i da na taj način učinite svoje leto još radosnijim. Aroma citronele inače ima citrusnu, pomalo voćnu, svežu i slatkastu notu koja se odlično slaže sa eteričnim uljima kedara, bergamota, karanfilića, čempresa, geranijuma, limuna, palmaroze, pomorandže, limunske trave, nane, ruzmarina i ylang ylanga. Idealan je za odlaske na kampovanje, planinarenje ili putovanje u divne predele u prirodi.

Kao i mnoga druga eterična ulja, citronela deluje umirujuće na svrab, infekcije i druga neprijatna stanja. Ne samo što rasteruje insekte, nego čak i drži po strani i neprijatne bube.


Koja su povoljna dejstva ulja citronele?

Citronela se vekovima koristila u razne svrhe:

1.    Kao rasterivač insekata

2.    U borbi protiv gljivica

3.    Za parazitske infekcije na koži

4.    Za ubrzavanje zarastanja rana

5.    Za podizanje raspoloženja

6.    Protiv umora

7.    U parfemima

8.    Čak i kao dodatak hrani za bolji ukus


Antifungalno dejstvo

U nekoliko studija se pokazalo da ulje citronele ima određena antifungalna svojstva koja mogu da pomognu u slabljenju ili uništavanju određenih vrsta gljivica koje stvaraju zdravstvene probleme, pogotovo gljivice Aspergillus niger. Za ovu uobičajenu gljivicu se smatra da uzrokuje upalne procese na plućima i u sinusima kod osoba sa oslabljenim imunitetom.

Studija je pokazala da ulje citronele ima sposobnost da uništi ćelije zida ove gljivice i da ubije organizme unutar ćelije koji mogu da dovedu do infekcije. Takav rezultat je naveo istraživače da predlože da se ulje citronele potencijalno koristi kao bezbedan fungicid koji ne ugrožava prirodu. U ranijim studijama je otkriveno da ulje citronele uspešno deluje na svih 12 vrsta gljivica na kojima je rađena studija. Otkriveno je i da ulje citronele inhibira skoro sve vrste bakterija. Citronela može da pomogne i kod kandide ukoliko se svakodnevno koristi.

Zarastanje rana

Na osnovu nedavnih istraživanja, utvrđeno je da ulje citronele ima sposobnost da ubrza zarastanje rana. To može biti posebno važno za one koji pate od dijabetesa, jer u tom slučaju rane mogu često sporije da zarastaju. Zahvaljujući antifungalnom i antiupalnom dejstvu, citronela ulje ubrzava proces zarastanja rana čak i kod onih koje su inficirane kandidom.

Gubljenje težine

U studiji iz 2015. Pokazalo se da udisanje ulja citronele smanjuje unos hrane i pospešuje mršavljenje, snižava holesterol i usporava povratak kilograma.

 


Ako želite da nabavite naš 100% prirodni citronela sprej, klinkite na link:

 Citronela sprej zaštita od komaraca 


Fiziološko dejtvo udisanja citronele

U studiji iz 2001. otkriveno je da udisanje ulje citronele može na različite načine da deluje na različite ljude. Kod nekih pojedinaca može imati stimulativni efekat na mozak, a kod drugih pruža efekat relaksacije.

Alergija na citronelu

Ako se brinete da biste mogli imati alergijsku reakciju na upotrebu citronela spreja, testirajte preparat tako što ćete prsnuti par kapi na malu površinu kože i sačekati neko vreme da vidite da li je koža promenila boju i postala crvena, i da li se pojavio otok, peckanje ili svrab. Ako se pojavi reakcija, treba izbegavati upotrebu proizvoda koji sadrže citronelu.

Izvor: https://www.healthline.com/health/citronella-oil


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS