Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Nas izbor

Iz svakodnevnice u SAN

27.7.2012.

Veliki pritisak svakodnevnice često nas nagoni da skratimo prirodno vreme za spavanje. Okovani smo svakodnevnim obavezama i našim: "Još samo ovo, još samo ono, evo, evo, sad ću, još samo nešto da završim!"

Svetlosni zagađivači, nivoi buke a i opšta uznemirenost koja nas okružuje u smiraj dana nimalo nam ne pomažu da se pripremimo za počinak.

A onda ujutru sve kreće iz početka, ustajemo pod pritiskom, još uvek umorni. U kafi i intenzivnoj muzici tražimo spas, a to su samo točkovi zamajca u koji upadamo ponovo i ponovo i ponovo... našem umoru nema kraja.

A mogli bi umesto toga da ponesemo u san jedan maleni dar prirode! San će nam biti dublji, čvršći i blagotvorniji. Jutra će biti radosnija, a dan manje napet.

Hajde da pomognemo svom telu da reguliše nivoe serotonina i melatonina i da se odmori preko noći. Možemo da pokušamo sa ovim receptom:


MEŠAVINA MEDA I HIMALAJSKE SOLI 

  

ZA MIRAN SANPRIPREMA

Pomešati malo Himalajske soli i prirodnog meda i staviti pod jezik pred spavanje. Ako oomešamo med i so u odnosu pet prema jedan, to će nam pomoći da utonemo u san. Dovoljno je da legnemo sa tom mešavinom pod jezikom.

Sasvim jednostavno, uz malo soli utonućemo iz svoje svakodnevnice u miran san...

 

UPOTREBA

Kad ste spremni za spavanje, uzmite kašičicu ove mešavine i stavite je pod jezik. Neka se med lagano otopi.


BLAGODETI

Himalajska so sadrži 84 minerala i minerala u tragovima, među kojima i magnezijum. Magnezijum deluje tako što smanjuje količinu kortizola, hormona stresa u mozgu, dopuštajući vam da se opustite i utonete u duboki san.

Svi znamo da je med izuzetno moćan kao namirnica i da je dejstvo meda na mnogo načina blagotvorno. Uz to, u kombinaciji sa Himalajskom solju med podržava obnavljanje tela tokom sna i pomaže isceljenju jetre i mnogih ćelija u telu.

Uzimanje kašike prirodnog meda pred spavanje opskrbljuje jetru zalihama glikogena, dok istovremeno podržava jetru da obnovi telo tokom odmora kroz procese detoksifikacije, cirkulacije krvi, kroz regulisanje hormona i kroz druge funkcije. Pored toga, prirodni med takođe doprinosi da se melatonin, koji je veoma važan za visoko kvalitetan san, otpusti u mozak.


Ako vam se dopada ovaj recept, možete naručiti sastojke na našem sajtu:


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS