Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Recepti

kako otopiti KOKONATI?

6.2.2023.

Kokonati puter se pravi 100% od kokosa samlevenog u celini do najfinijeg putera. U proizvodnji kokosovog putera iz ploda se ne vadi ulje, tako da ovaj izuzetno hranjiv i zdrav veganski puter ne sadrži nijedan drugi sastojak osim samog punomasnog kokosa. Kada se kokonati puter upakuje u teglice, prirodno je da se ulje ubrzo razdvoji od guste materije. Kada je toplo vreme, gusta masa kokonatija je i dalje dovoljno meka da se lako vadi kašikom. Međutim, čim se temperatura malo spusti, kokonati se prirodno stegne. Tada je poželjno da se malo zagreje pre upotrebe.


Najbolji način da se kokonati puter otopi je uz metodu poznatu kao Bain-Marie ili zagrevanje u vodenoj kupki.Takav način zagrevanja preko tople vode se koristi kod otapanja delikatesa poput crne čokolade, stvrdnutog meda, kuvanja finih belih soseva, jaja i sl.


Šerpu ili tiganj sa hladnom vodom postaviti na neugrejanu ringlu. U šerpu sa vodom pažljivo staviti otvorenu teglicu ili posudu sa kokonati puterom (bez poklopca). Pri tome treba voditi računa da se voda ne prelije iz šerpe i ne uđe u teglicu sa kokonatijem. 

Zatim ringlu uključiti i zagrevati na laganoj vatri, tako da se voda postepeno ugreje. Tako će se kokonati (ili čokolada, med i sl) lagano otopiti uz povremeno mešanje, a da ne zagori i da se ne ugruša.

Ovako omekšan kokonati puter idealan je za veganske poslastice poput palačinki i kolača i preko voćne salate, zatim u slatkim i slanim sosovima, na prepečenom hlebu i sl. Čak i mala količina Kokonati putera na blagi način oplemenjuje ukus veganskih kuvanih jela od povrća kao npr. dinstanog spanaća, a ne menja ukus hrane toliko kao kokosovo ulje. 

Preporučuje se u ishrani svih uzrasta od dece jer sadrži luteinsku kiselinu koja se inače nalazi samo u mleku, preko mladih i aktivnih ljudi, sve do starije populacije.INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS