Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Nas izbor

Ovsene mekinje - protiv HOLESTEROLA I SRČANIH OBOLjENjA

18.10.2022.

LEKOVITE ZA SRCE

O tome koliko su ovsene mekinje korisne za srce govori činjenica da je u SAD to jedinstvena namirnica za koju je FDA (Državna uprava za hranu i lekove) dopustila da nosi natpis da je „korisna za srce“. I ne samo to, pomenuta institucija je svrstala u lekovite namirnice na prvom mestu upravo ovsene mekinje.


POVIŠENI HOLESTEROL - NEPRIJATELJ ČOVEKA 

Povišeni holesterol, tzv. „loš holesterol“ (HDL) smatra se na Zapadu za jednog od glavnih neprijatelja, odgovonog za 50% svih smrtnih slučajeva. On se taloži na zidove arterija izazivajući njihovo postepeno zapušenje. I to se ne dešava samo kod starijih ljudi – autopsije na poginulim mladim vojnicima u svojim dvadesetim godinama često pokazuju da su njihove srčane arterije već bile zakrečene holesterolom. Naša sopstvena jetra proizvodi loš holesterol iz konzumiranih životinjskih masnoća. Holesterol je lepljiv i ako dospe u krv, počinje da se taloži na zidovima arterija.


OVSENE MEKINJE ELIMINIŠU HOLESTEROL

Kada uz hranu koju jedete konzumirate i ovsene mekinje, „loš“ holesterol proizveden u procesu varenja zalepi se za njihova vlakna na isti način kao što bi se zalepio za zidove arterija. A pošto ta vlakna u nesvarenom obliku prolaze kroz tanko crevo i dospevaju u debelo crevo, ni holesterol koji se zalepi na njih ne dospeva u krv, već se eliminiše iz organizma.  Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovnim konzumiranjem ovsenih mekinja može da se snizi „loš“ holesterol za 15% - što odgovara dejstvu lekova koji se koriste u istu svrhu.


Poručite Ovsene mekinje


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS