Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ BULGUR
ORGANSKI 500g

BULGUR
ORGANSKI 500g

BULGUR <br> ORGANSKI 500g

Facebook

CENA: 495.00 din

Bulgur se pravi od prokuvanog i usitnjenog zrna raznih vrsta pšenice, najčešće od durum pšenice. Često se brka sa "lomljenom" pšenicom, koja nije prokuvana. Najviše se koristi u kuhinjama Srednjeg Istoka i na Mediteranu. Laganog je i orašastog ukusa i mnogo je lakši za varenje od celog zrna pšenice, pa je zbog toga pogodna u ishrani osoba koje pate od otežanog varenja.

Bulgur se dobija sprocesom natapanja pšenice koja se zatim suši ili peče, a potom mrvi i lomi čime se dobiju male smeđe granule nepravilnog oblika. Kao i integralna pšenica od koje se dobija, bulgur je dobar izvor kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka i mangana. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima, koja igraju značajnu ulogu u procesu varenja i opštem zdravlju organizma.

Sastav: 100% pšenični bulgur Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Bulgur nije potrebno kuvati iako se može dodati kuvanim jelima. Dovoljno je da ga pre upotrebe potopite u vodu. Srednje i sitnije zrno bulgura pogodno je za doručak u muslijima, pilavu, salatama, pudinzima i hlebu.

Tagovi

zitarice i mahunarke organske zitarice i mahunarke stomak probava holesterol

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS