Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ DULSE ALGE
ORGANSKE 25g

DULSE ALGE
ORGANSKE 25g

DULSE ALGE <br>ORGANSKE 25g

Facebook

CENA: 830.00 din

Dulse alge spadaju u superhranu. Dolaze iz morskih dubina Atlantika i poseduju potpuno jedinstvena svojstva. Sadrže lako svarljive ugljene hidrate, proteine, esencijalne aminokiseline, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E i D , B12), minerale (jod, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, natrijum, magnezijum). 

Povoljno utiču na tiroidnu žlezdu, vid, mozak, srce, krv i krvotok, kosti i zglobove, varenje i detoksikaciju.Nature Hub - We Are One

Palmaria Palmata ili dulse alga tipično je crvene boje. Sakuplja se rukom i suši na niskim temperaturama. Konzistencija joj je hrskava, a po ukusu podseća na morske plodove.

Dulse alge poseduju sledeća svojstva:


  • Zahvaljujući jodu, povoljno utiču na zdravlje tiroidne žlezde.

  • Utiču na krv i na krvotok jer su bogate kalijumom i samim tim ublažavajuju oštećenja krvnih sudova i arterija uzrokovana visokim pritiskom.

  • Štite od srčanih oboljenja, srčanog i moždanog udara.

  • Pospešujeu krvotok u mozgu i kapilarima.

  • Pomažu varenje i detoksikaciju od teških metala i radioaktivnih izotopa u organizmu zahvaljujuči vlaknima.

  • Povoljno deluju na nervni sistem i na mozak zahvaljujuči Omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama.

  • Odličan izbor za vegane i vegetarijance jer nadoknađuju folate i vitamin B12 koji se nalaze u mesu, jajima i mlečnim proizvodima.

  • Jačaju kosti zahvaljujući mineralima poput kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Posebno dobre za žene u menopauzi sklone osteoporozi, jer poboljšavaju gustinu kostiju. Kalcijum igra ključnu ulogu u zdravlju kostiju i zglobova.

  • Poboljšavaju vid jer obiluju A vitaminom, koji deluje kao antioksidans i sprečava da slobodni radikali oštećuu očna tkiva koja mogu dovesti do makularne degeneracije. Mogu da uspore pojavu katarakte i da značajno poboljšaju vid.

Dulse alge su izuzetno bogate kalcijumom. Sadrže veliku količinu joda i dovoljan je jedan gram dnevno ovih algi, da obezbedimo dnevnu potrebu za ovim mikroelementom.

Sastav: Dulse alge (Palmaria palmata) iz Atlantskog okeana. Treba imati na umu da su u moru dolazile u dodir s rakovima, ribama i mekušcima.

Alge je prvo potrebno isprati pod mlazom vode i onda rehidrirati potapanjem u vodu dva puta po 5 minuta. Nakon namakanja volumen se može povećati do četiri puta. Kuvaju se oko 30 minuta.

Ako se dodaju jelima, kuvaju se do 15 minuta i dodaju kao prilog uz glavna jela ili kao sastojak u kuvanju: supe, variva, kroketi, testenina, pirinač, kus-kus.

Pre upotrebe proveriti da li su se na njima zadržali ostaci školjki i ostalih morskih stvorenja. Mogu se pojaviti beli tragovi na algama što predstavlja kristalizovanu morsku so.


PREPORUČUJE SE KONZUMACIJA MAKSIMALNO 1g ALGE DNEVNO PO OSOBI.

Tagovi

organska superhrana i dodaci ishrani superhrana miso paste i morske alge

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS