Palmaria Palmata ili dulse alga tipično je crvene boje. Sakuplja se rukom i suši na niskim temperaturama. Konzistencija joj je hrskava, a po ukusu podseća na morske plodove.
Dulse alge poseduju sledeća svojstva:
Dulse alge su izuzetno bogate kalcijumom. Sadrže veliku količinu joda i dovoljan je jedan gram dnevno ovih algi, da obezbedimo dnevnu potrebu za ovim mikroelementom.
Sastav: Dulse alge (Palmaria palmata) iz Atlantskog okeana. Treba imati na umu da su u moru dolazile u dodir s rakovima, ribama i mekušcima.
Alge je prvo potrebno isprati pod mlazom vode i onda rehidrirati potapanjem u vodu dva puta po 5 minuta. Nakon namakanja volumen se može povećati do četiri puta. Kuvaju se oko 30 minuta.
Ako se dodaju jelima, kuvaju se do 15 minuta i dodaju kao prilog uz glavna jela ili kao sastojak u kuvanju: supe, variva, kroketi, testenina, pirinač, kus-kus.
Pre upotrebe proveriti da li su se na njima zadržali ostaci školjki i ostalih morskih stvorenja. Mogu se pojaviti beli tragovi na algama što predstavlja kristalizovanu morsku so.
PREPORUČUJE SE KONZUMACIJA MAKSIMALNO 1g ALGE DNEVNO PO OSOBI.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS