Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ ULJE LAVANDE
Eterra 30ml

ULJE LAVANDE
Eterra 30ml

ULJE LAVANDE <br> Eterra 30ml

Facebook

CENA: 965.00 din

Etarsko ulje lavande je jedno od najtraženijih i najvoljenijih u aromaterapiji. Ovo je jedno od retkih ulja koje se može koristiti u čistom obliku. Mnogim medicinskim analizama su potvrđena svojstva lavande, tako da ona treba da se nađe u svakoj kući, jer je neprevaziđeno sredstvo za umirenje nervnog sistema i kod oštećenja kože.

Koristi se kod poremećaja nervnog sistema: stres, migrena, razdražljivost,teskoba, vrtoglavica. Prema Ayurvedi, opušta um, ublažava napetost, teskobu, frustraciju, pomaže obuzdati emocije, steći smirenost i samokontrolu. Dokazano je da miris lavande može ublažiti simptome generalizovanog anksioznog poremećaja. Koristi se kod nesanice i poremećaja spavanja, prekomernog rada, i hiperemotivnosti. Smanjuje krvni pritisak, i sa tim povezane simptome lupanja srca i tahikardije. Etarsko ulje lavande ima antiseptična i protivupalna svojstva i koristi se za zaceljivanje oštećene kože, i u svim slučajevima teškog zaceljivanja jer je moćan regenerator kože. Koristi se kod opekotina od sunca, posekotina, uboda onsekata, svraba, problematične kože sa aknama, osetljive i nadražene kože. Umiruje ekcem, ublažava psorijazu i pomaže kod suve kože. Može ublažiti hiperpigmentaciju i efikasna je u prevenciji starenja kože usled izlaganja Suncu. Pomaže u sprečavanju alergijskih reakcija, zajedno sa germanskom kamilicom. Efikasna je za eliminisanje vašiju, gljivičnih invekcija temena, lišajeva i peruti. Etarsko ulje lavande dobar je analgetik, pa se preporučuje za masažu kod glavobolje i bolova i grčeva u mišićima, kao i nervoznim grčevima u stomaku. Zahvaljujući antikataralnim i ekspektorantnim svojstvima, ORL infekcije su među indikacijama za korišćenje ulja: bronhitis, laringitis, otitis, upala sinusa, rinitis, spazmodični kašalj. Koristi se kao repelent protiv moljaca.

Sastav: eterično ulje lavande

Za inhalaciju: u pola litre ključale vode rastvoriti 2-3 kapi lavande. Inhalacija traje 3-5 minuta. Za kupku: u 100g morske soli dodati 5-10 kapi ulja lavande pa so staviti u kadu sa toplom vodom. Za masažu i negu kože: u 100ml baznog ulja (ulje badema, jojobe, kokosa, lešnika, masline, avokada) rastvoriti 50-70 kapi ulja lavande. Za inhalaciju: Ulje se može nakapati i na papirnu maramicu, pa se udiše lekovito isparenje u obliku suve inhalacije.

Tagovi

nervi raspolozenje nesanica prirodni melemi ulja i tinkture stres glavobolja hormoni

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS