Vaša korpa
prirodna kozmetika > Melemi i kreme

MAGNEZIJUM HLORID GEL 200ml

0.00
325.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Magnezijum hlorid gel održava kožu blistavom, ublažava znake starosti, smanjuje upale, ubrzava zarastanje rana i povećava hidrataciju ćelija kože. Pomaže u lečenju akni, ekcema, psorijaze. Odličan je dezodorans sa dodatnom prednošću da brzo prodire transdermalno u žlezde, limfni sistem i krvotok.

Magnezijum je neophodan je za normalan rad kardiovaskularnog i nervnog sistema kao i za više od 300 enzimskih reakcija i proizvodnju energije i električne ravnoteže u organizmu. Utiče na metabolizam ćelije kao transmembranski i unutarćelijski modulator električne aktivnosti  ćelije. Zato manjak magnezijuma ugrožava život ćelije. Smanjeni nivoi hormona mladosti takodje su u direktnoj vezi sa nedostatkom magnezijuma.

Za nedostatak magnezijuma vezuju se mnogi zdravstveni problemi.

Oralni unos magnezijuma je manje pogodan zbog njegovog laksativnog efekta.

Najbezbedniji i najlakši način za unos magnezijuma je transdermalnim putem, odnosno apsorpcijom magnezijuma direktno kroz kožu na koju se gel nanosi. To je brz i pogodan način za snabdevanje tkiva i ćelija magnezijumom, koji je ujedno i najprihvatljiviji za naše zdravlje. Svakodnevnim nanošenjem magnezijum hlorid gela na kožu, nivo magnezijuma može se obnoviti za 4 - 6 nedelja, dok oralno ovaj proces može potrajati i do godinu dana.

Uputstvo za upotrebu: Promućkati pre upotrebe. Naneti nekoliko kapi gela na kožu, zglobove i bolna mesta i utrljati. Ne prekrivati odećom nekoliko minuta, dok koža ne upije gel.

 

Veoma efikasan način za smanjenje stresa, brzo opuštanje i ublažavanje otoka u umornim nogama je potapanje stopala u toplu vodu u kojoj je razblažen magnezijum hlorid gel.

Za potpunu relaksaciju preporučuje se kupka sa magnezijum hlorid gelom i eteričnim uljima.

U slučaju napetosti, glavobolje i migrene, pažljivo utrljati gel na slepoočnice i vrat, vodeći računa da ne dodje u kontakt sa očima.

Sastojci:

  • Prirodni magnezijum hlorid
  • Glicerin biljnog porekla
  • Destilovana voda
  • Prirodni zgušnjivač