Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

NATRIJUM ASKORBAT C VITAMIN 300g

0.00
2,000.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

NATRIJUM ASKORBAT C VITAMIN  NOVO PAKOVANJE OD 300g

Posebno proizveden kao mineralizovana so askorbinske kiseline (askorbata, vitamina C), natrijum askorbat je fini prah, antioksidant i selektivni citotoksin, esencijalni nutrijent, nezamenljiv za naš opstanak i razvoj.

NATRIJUM ASKORBAT je vrlo važan dodatak ishrani *). Askorbat je antioksidant. Neophodan je sastojak naših imuno-ćelija koje napadaju i ćelije raka, pa je tako i selektivni citotoksin. Takodje, on je i esencijalan, za život nezamenljiv sastojak ishrane!

Kao natrijum askorbat, ovde je u obliku izuzetno povoljnom za slobodnije unošenje nama dobro poznatog, vrlo važnog vitamina, vitamina C (tj askorbinske kiseline, askorbata).

NEOPHODNOST I ZNAČAJ ASKORBATA

Većina nas smo na blagodeti ovog vitamina upozoreni još u detinjstvu, a uvek kad se razbolimo. Odmah nam tad daju čaj s limunom, donose nam narandže, moramo uzeti jabuku... A rano u životu nas upozoravaju da moramo jesti spanać :), tj upozoravaju nas i na manjak odnosno nedostatak vitamina, jer tad dolazi do ozbiljnog poremećaja zdravlja. Askorbat je nezamenljiv sastojak naše ishrane.

On je, dakle, esencijalni nutrijent, esencijalni - nezamenljiv sastojak ishrane! To znači da se mora u potpunosti i redovno unositi u organizam.

Neophodan nam je i za puki opstanak, preživljavanje i za rast. On učestvuje u zarastanju rana ali i u stvaranju i zameni tkiva, (hrskavice, kože, mišića - naših tkiva koja se najbrže troše i menjaju ali i krvnih sudova i tako dalje, čak i zuba i kostiju). Možemo ga stoga uzimati ako osećamo zamor, ako se fizički trošimo na poslu, ako se bavimo sportom i tako dalje. On pomaže telu u iskorišćavanju gvoždja – ćelijskom disanju. On je antioksidant koji štiti ćelije tela od oštećenja i vrlo je važan za očuvanje imunog sistema.

U nekim **) laboratorijskim istraživanjima utvrdjena je njegova selektivna citotoksičnost – ubijanje ćelija raka, naročito melanoma.

Dok nisu otkrivene njegove tajne bile su nam nepristupačne i tajne sveta. Nedostatak ovog važnog vitamina je uzrokovao skorbut i stotinama godina ograničavao ljudski rod u putovanju morem i istraživanju i naseljavanju sveta.

POVEĆANA POTREBA I UPOTREBA

imuno-ćelijama ovaj vitamin nalazi se u mnogo većim količinama u odnosu na ostatak organizma. U slučaju bolesti, naše imuno-ćelije ga vrlo brzo troše, pa se mora nadoknadjivati.

Najbolje ga je unositi zdravom ishranom, na primer svežom biljnom hranom, voćem, povrćem, anaročito kao dodatak ishrani u slučaju povećane potrebe za njim. Na primer kao preventivu. Ili posebno u slučaju bolesti. Ili ako uprkos očiglednoj štetnosti pušimo ili pijemo. Ili kad se lošije hranimo - na primer zimi, ili u drugim slučajevima.

Ne moramo se bojati hipervitaminoze. Rastvorljiv je u vodi i eventualno neiskorišćeni višak ovog vitamina lako se izbacuje iz organizma. Čovekoliki majmuni ga, jedući voće, bez problema oduvek unose i u količinama desetinama puta većim od dnevnih potreba.

Medjutim, kao askorbinska kiselina, kao dodatak ishrani u uobičajenom obliku, a naročito unet u većim količinama od uobičajenih, često može da izazove osećaj mučnine zbog kiseline u želucu, nadutost, bolove u predelu stomaka, dispepsiju, gastritis, ali i proliv ili oštećenje sluzokože želuca pa i da doprinese stvaranju čira.

ALI NATRIJUM ASKORBAT NIJE ASKORBINSKA KISELINA!

Ali ovaj dragoceni vitamin ovde vam nudimo kao NATRIJUM ASKORBAT, kao mineralizovanu so askorbinske kiseline,kao jedinjenje sa hemijskim osobinama soli čija je pH vrednost vrlo blizu neutralnim pH vrednostima, ni kiselim ni baznim. Natrijum askorbat ne dovodi do takvih nuspojava kao kod uobičajenog uzimanja askorbinske kiseline! Telo ga koristi postepeno. Čak se može davati i intravenozno, direktno u krv, slično fiziološkom rastvoru!

A posebno kad je u finom prahu ovaj životno važan, esencijalni vitamin se bolje rastvara i bolje iskorišćava.