Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ ORGANSKI
AMARANT 500g

ORGANSKI
AMARANT 500g

ORGANSKI <BR>AMARANT 500g

Facebook

CENA: 645.00 din

Amarant ili štir bogat je proteinima, koji su veoma bliski proteinima iz mleka (sira). Amarant je odličan izvor belančevina, dijetetskih vlakana i minerala, naročito gvožđa i magnezijuma. Pogodan je za uravnoteženu ishranu vegetarijanaca i korišćenje tokom posta. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.

Neka istraživanja su pokazala da je amarant veoma dobar za ishranu dece, jer se ovi proteini lako usvajaju. Sadrži više masnoće od ostalih žitarica, a to su dobre masnoće koje povoljno utiču na nivoe holesterola. 

Osim deci, amarant se preporučuje i trudnicama, dojiljama i svima koji su izloženi većim psihofizičkim naporima.  

Amarant je izvor fitosterola, biljnih hemikalija za koje je poznato da imaju svojstva snižavanja holesterola. Ova žitarica bogata je bioaktivnim peptidima, koji deluju antiinflamatorno, a nedavno se pokazalo i da imaju antihipertenzivna svojstva.  

Amarant sadrži veliku količinu beta karotina i luteina, značajnih antioksidanasa.  Porcija od 60 g kuvanog amaranta sadrži 80% dnevnih potreba za kalcijumom.  

Sastav: 100% amarant organski Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem

Priprema: Zrna očistiti, oprati i sipati u sud sa ključalom vodom (1 deo zrna, 2-3 dela vode), za orašast ukus zrna propržiti u suvom tiganju. Koristi se za pripremu hleba i kolača, dodaje se supama, salatama i raznim jelima od žitarica.


Propržene na suvo i samlevene semenke amaranta se mogu koristiti kao zdrav i ukusan zgušnjivač za jela. 

Tagovi

zitarice i mahunarke organske zitarice i mahunarke proizvodi za najmladje

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS