Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ SUSAM SEME
ORGANSKO 500g

SUSAM SEME
ORGANSKO 500g

SUSAM SEME <BR> ORGANSKO 500g

Facebook

CENA: 672.00 din

Susam je veoma dobar prehrambeni izvor bakra, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, vitamina B1, cinka i dijetnih vlakana. Bakar učestvuje u izgradnji crvenih krvnih zrnaca. Ima važnu ulogu u građenju mnogih antiinflamatornih enzima u telu, pa igra ulogu u procesima koji pomažu smanjenje otoka i bola kod artritičkih upala. Takođe učestvuje u enzimskoj aktivnosti koja reguliše povezivanje kolagena i elastina, koji igraju ulogu u elastičnosti krvnih sudova, kostiju i zglobova.

Magnezijum je mineral koji je bitan za zdravlje krvnih sudova, disajnih puteva, a kalcijum i cink zajedno igraju važnu ulogu u izgradnji kostiju. Osim ovoga, susamovo seme sadrži dve jedinstvene susptance, koje se nazivaju sezamin i sezamolin, koje spadaju u grupu ligninskih vlakana. Istraživanja su pokazala da ova vlakna imaju efekat snižavanja holesterola kod ljudi, kao i da doprinose boljoj apsorpciji vitamina E. Sezamin štiti i jetru od oksidativnog stresa.

Sastav: seme susama organsko

Kratko peći u suvom tiganju i čim porumeni skinuti sa vatre. Dodavati kuvanom povrću ili žitaricama. Sveže seme susama dodati u testo za hleb ili pecivo. 

Recepti za vas: 

Makrobiotički slani začin "Gomasio" Za pripremu Gomasija prepeći susam u tiganju prema gornjem uputstvu. Pomešati sa solju u proporciji 1:2 i blago izdrobiti u japanskom suribačiju ili na domaći način, koristeći bakin tučak i avan. Krekeri sa susamom 1 i po šolja integralnog pšeničnog brašna ¼ šolje sojinog brašna ¼ šolje susamovog semena ½ kašičice soli ¼ šolje biljnog ulja ½ šolje vode Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte brašno, susam i so u činiji srednje veličine. Naspite ulje i dobro izmešajte. Dodajte vode koliko je dovoljno da se lako urolaju (kao testo za kolače). Razvucite testo na debljinu od 3 mm i isecite ga na štapiće. Pecite u nepodmazanom plehu dok ne postanu krckavi.

Tagovi

semenke i kostunjavo voce ostali organski proizvodi kosti zglobovi misici

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS