Bogat antioksidantima, čaj smaragdno zelene boje, sveže arome i umereno slatkastog ukusa. Senča čaj poseduje snažno antioksidaciono dejstvo (uništava slobodne radikale koji prouzrokuju starenje i propadanje organizma), snižava holesterol i trigliceride. 24 kesice najfinijeg čaja.
Sastav: sencha organski zeleni čaj
način pripreme: kesicu čaja preliti vrućom ali ne kipućom vodom (do 80°C) ostaviti poklopljeno 2-3 minuta izvaditi kesicu i poslužiti čaj dok je topao ili rashladjen, kao ledeni čaj Japanska ceremonija čaja dostigla je nivo vrhunske umetnosti i u ogromnoj meri doprinosi ukusu i kvalitetu napitka. U sud se ulije hladna voda koja se zatim greje na vatri. Potrebno je voditi računa da voda ne predje temperaturu od 80°C, da se ne bi izgubila lekovita svojstva čaja. Čaj se prelije ovako ugrejanom vodom i ostavi da odleži 2-3 minuta i kesica se izvadi. Kada se ohladi, senča čaj postaje gorak. Pije se topao, bez šećera i mleka. S obzirom da Senča čaj sadrži veću količinu kofeina, obično se pije iz manjih šoljica i ne koristi se da bi se utolila žedj.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS