Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Recepti

ZIMSKA supa od povrća

5.2.2022.

4 DO 6 PORCIJA - VEGAN

 

Ugrejte se zimi uz ovu vegan supu koja greje, bogatog je mirisa i ukusa i lako se priprema. 

Ajurvedska medicina smatra da se mnogi hranjivi sastojci nalaze ispod same kore povrća, tako da preporučuje da se slatki krompir i bundeva ne ljušte, nego da se samo očiste od neravnina i čvornatih delova, i da se skuvaju tako da kora sa obe strane bude dovoljno meka da bismo mogli da uživamo kada je skuvamo. Naravno, možemo i da ih oljuštimo.


TRI RAZLIČITE SUPE

Prvi način je samo iseći slatki krompir i bundevu na kriške/kockice, kao u receptu koji sledi i ostaviti ih u supi.

 

Drugi način je da se pripremi gusta supa. U tom slučaju se štapom za miskanje skuvani slatki krompir i bundeva grubo izmešaju u šerpi da bi se dobila konzistencija pirea.

 

Treći način je da se pripremi glatka kremasta čorba. Celokupni gustiš iz supe se dobro izmiksa u blenderu da dosta tekućine iz supe i vrati se u šerpu. Tako pripremljena supa se može ukrasiti vlašcem/mladim lukom ili seckanim svežim listićima korijandera i/ili pak malom količinom sitno naseckane crvene paprike radi kolorita.

 

Uz supu se mogu služiti čapati (indijska pogača bez kvasca), sveže pečene kukuruzne tortilje ili tostirani parčići integralnog hleba sa gijem - prečišćenim puterom/maslom.



Prema Ajurvedi, ova supa umiruja Vata i Pita došu, a za Kafu se preporučuje sa manje ulja i niskokaloričnim kokosovim mlekom.

SASTOJCI


PRIPREMA


  1. Dinstati praziluk, beli luk, luk i paprike babure u maslinovom ulju dok luk ne postane proziran, 8-10 minuta. 
  2. Umešati slatki krompir (batat), bundevu, listiće lovora, so i kari u prahu. 
  3. Dodati vodu da prekrije povrće i dovesti do ključanja. 
  4. Kuvati na laganoj vatri bez poklopca 20-25 minuta, tako da voda vri, dok bundeva ne smekša. 
  5. Dodati mleko, promešati i ugrejati do ispod vrenja. 
  6. Zatim posuti sveže mlevenim crnim biberom prema ukusu.
  7. Poslužiti dok je topla.

Pripremila Liza Kostlou, iskusni zagovornih alternativne brige o zdravlju i izbalansiranog načina života


Preuzeto iz časopisa Ayurveda Today, vol 24, no 2

  


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane



HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS