Vaša korpa
osnovne namirnice > Čajevi i topli napici

FRANCK KAFA CIKORIJA 250g

0.00
235.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Šoljica tople kafe budi sva čula, što će potvrditi svaki istinski ljubitelj kafe.

Cikorija kao lek se primenjuje za razne tegobe. Zbog sadržaja hemijske supstance inulina ima pozitivan uticaj na prevenciju srčanih bolesti.

  • Smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, koji dovodi do povišenja krvnog pritiska. Upravo on povećava verovatnoću nastanka moždanog i srčanog udara. Te tako vodopija ujedno i snižava krvni pritisak.
  • Sveže iscedjeni sok od listova vodopije stabilizuje nivo šećera u krvi. Sadrži protein adiponektin, koji ima značaj za prevenciju dijabetesa.
  • Pozitivan efekat ima na krvnu sliku u slučaju da patite od anemije.
  • Važi za dobru prevenciju nastanka kamena u bubrezima.
  • Dobra je kod lečenja žutice i kod problema sa pankreasom.
  • Sprečava razvoj infekcije uzrokovane bakterijama, zbog svog antimikrobnog dejstva. Pored toga ima i antigljivična kao i protivupalna svojstva.

Sastav: prženi koren cikorije, sadrži najmanje 40% ekstrakta rastvorljivog u vodi

Upustvo za pripremu: U 4dl vode stavite kašiku FRANCK CIKORIJE zagrejte do vrenja i ostavite da se kavovina slegne, odlijte pola kuvanog napitka, dodajte mleka i sipajte po želji.

CIKORIJA kavovina za belu kafu ne sadrži konzervanse i hemijske dodatke. Bogata je probiotikom inulinom, polisaharidom. Biljke koje stvaraju inulin, ne stvaraju skrob za skladištenje energije. Inulin se rastvara samo u toploj vodi i gradi koloidni rastvor.

CIKORIJA kavovina za belu kafu pozitivno utiče na nivo holesterola u krvi. Napitak je veoma pogodan i za dijabetičare.