Vaša korpa
fortin proizvodi >

OVSENE MEKINjE FORTIN 250g

0.00
150.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

OVSENE MEKINJE su bogate biljnim vlaknima i razlikuju od ovsenih pahuljica po tome što su zapravo bogatije hranljivim materijama.

Lekovita svojstva: umanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od malignih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom (rak dojke, prostate, debelog creva). Pomažu da se smanji nivo lošeg holesterola u krvi, umanjuju rizik od srčanih oboljenja. Deluju protiv zatvora i hemoroida. Kada upiju veliku količinu vode, one čine sadržaj debelog creva mekim, što olakšava eliminaciju. Izuzetno su efikasne u dijeti kada želite da omršavite.


Uz pomoć ovsenih mekinja lakše je odupreti se gladi. Ovsene mekinje u stomaku nabubre i apsorbuju vodu, pružajući osećaj sitosti. Pored toga, one apsorbuju i odredjeni procenat hranljivih materija i ne dopuštaju da ih upije tanko crevo. Na taj način se smanjuje kalorijska vrednost obroka u koji se doda kašika mekinja. To ih čini izuzetno dobrom namirnicom za sve one koji pate od viška kilograma i žele da ih se oslobode bez gladovanja. Francuski dijetolog dr Pjer Dikan je, primetivši korisne efekte koje ovsene mekinje imaju na naš organizam, zasnovao celu dijetu na njima.
 
Upotreba: dovoljno je da ujutru potopite 2 supene kašike ovsenih mekinja u toploj ili hladnoj vodi, mleku ili jogurtu, sa voćem i koštunjarkama ili u slanoj varijanti sa npr. maslinovim uljem (puterom) i tamarijem, pa da vas osećaj sitosti ne napusti tokom celog prepodneva.

FORTIN je nemačka porodična kompanija za proizvodnju hrane koja ima tradiciju dugu preko osamdeset godina. Kompanija FORTIN se od početka bavila proizvodnjom hrane, a posebno preradom žitarica: ovsa, spelte, raži, ječma i sl. Potpuno renovirana 2011. godine, kompanija danas koristi najsavremeniju, vrhunsku tehnologiju koja zadovoljava izuzetno visoke standarde u proizvodnji hrane XXI veka.

Kompanija FORTIN ispunjava sve ISO 9001, HACCP, QS, IFS, Kosher i Halal sertifikate u okvirima Evropske Unije.

Danas se vrhunski FORTIN proizvodi mogu nabaviti u više od 60 zemalja širom sveta.

ZDRAVLjE I ISTRAŽIVANJA: