Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ PSILIJUM
ISABGOL 100g

PSILIJUM
ISABGOL 100g

PSILIJUM <br> ISABGOL 100g

Facebook

CENA: 750.00 din

Za zdrava i čista creva! Ajurvedski preparat za zdravlje gastrointentinalnog trakta. Isabgol deluje kao blagi laksativ i diuretik, protivupalno i omekšavajuće. Osobe koje pate od hroničnog zatvora, hronične dijareje, dizenterije, kolitisa, Kronove bolesti, gastritisa, čira, uretritisa i cistitisa mogu da osete značajne dobrobiti upotrebom isabgola.

Isabgol su zapravo mekinje psilijuma, za koje se prema Ajurvedskoj medicini smatra da na najbolji i najblaži način podmazuju creva i pomažu izbacivanje otpadnih materija bez grčeva i bola, pritom ne izazivajući uobičajene neprijatnosti. Na veoma nežan način rešavaju različite probleme debelog creva, uključujući konstipaciju i dijareju. Isabgol deluje kao blagi laksativ i diuretik, protivupalno i omekšavajuće. Osobe koje pate od hroničnog zatvora, hronične dijareje, dizenterije, kolitisa, Kronove bolesti, gastritisa, čira, uretritisa i cistitisa mogu da osete značajne dobrobiti upotrebom isabgola. Prema Ajurvedi, klasični purgativi poput sene i krušine deluju tako što stimulišu peristaltiku creva i podstiču sekreciju žuči kroz jetru ili žučni mehur. Sa druge strane, lubrikantni laksativi poput psilijuma i lanenog semena su hranjivi i deluju kao sunđer koji omekšava stolicu i omogućava da se otpadne materije izbace sa lakoćom i bez bola.

Sastav: indijska bokvica - psilijum u ljuspicama

1. Zatvor, slabo pražnjenje Pomešajte dve kašičice isabgola sa 100 ml toplog kravljeg mleka i odmah popijte, da mekinje ne nabubre u čaši. Uzimajte ovo uveče, pre spavanja. 2. Dijareja Pomešajte dve kašičice isabgola sa dve supene kašike svežeg kiselog mleka i pojedite ovo posle doručka i posle ručka (uveče nije dobro koristiti kisele mlečne proizvode). 3. Čišćenje debelog creva Pomešajte dve kašičice isabgola sa 200 ml tople vode i pijte uveče pre spavanja, svakog drugog dana tokom mesec dana. 4. Gastritis, heliko bakterija Pomešajte dve kašičice isabgola sa 100 ml vode (ne tople ili vruće) i popijte posle jela, dva puta dnevno. Isabgol će upiti višak kiseline i bakterija i smiriti tzv. "pita došu". 5. Čir na želucu i dvanaestercu Pored saveta za upotrebu pod brojem 4 (gastritis) dodajte i savet za upotrebu pod brojem jedan, to jest uveče pre spavanja, sa toplim kravljim mlekom. 6. Kolitis, Kronova bolest U ovim slučajevima ishrana je izuzetno bitna, treba izbegavati tešku hranu. Pomešajte dve supene kašike svežeg kiselog mleka i 100 ml vode, dodajte ¼ kašičice sveže mlevenog indijskog kima i prstohvat sveže struganog muskatnog oraščića. Sve ovo dobro izmešajte dok ne dobijete homogen napitak. U ovo dodajte dve kašičice isabgola i popijte dva puta dnevno, posle jela. 7. Gojaznost Pomešajte kašičicu isabgola, kašičicu limunovog soka i 100 ml tople vode i popijte pola sata pre doručka i pola sata pre ručka. Žudnja za hranom biće daleko manja, a samim tim i unos nepotrebnih kalorija. Svaki put kada osetite glad na nervnoj bazi, popijte ovaj napitak kako biste smirili stres, a ujedno i sprečili gojenje. 8. Hemoroidi, fistule Pomešajte dve kašičice isabgola sa 200 ml tople vode ili toplog kravljeg mleka i popijte uveče pre spavanja, dok se stanje ne popravi. 9. Holesterol, dijabetes, visok pritisak Mnogi lekari i nutricionisti savetuju povećani unos biljnih vlakana, naročito rastvorljivih, kako bi se smanjile ili sprečile posledice povišenog nivoa holesterola ili glukoze. Neželjena dejstva: Nije dobro uzimati isabgol kod lenjih creva, a to je stanje kada su creva puna sadržaja, ali se ne kreću i hrana u njima stoji i ne vari se. Takođe, osobe koje imaju manjak želudačne kiseline ne bi trebale da koriste lubrikantne laksative u koje spada i isabgol.

Tagovi

ajurvedski preparati i saplementi ajurvedski dodaci ishrani proizvodi za ciscenje i detoksikaciju

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS