Smatra se da se rogač koristio u ishrani u biblijskim vremenima. Jovan Krstitelj se hranio rogačem, pa se plod rogača naziva: "hlebom Svetog Jovana".
Rogač je omiljena zdrava alternativa za čokoladu. Popularan je među ljudima koji su intolerantni na gluten, koji žele da smršaju ili ne smeju da unose previše šećera. Posebno se preporučuje onima koji pate od kandide, heliko bakterije ili imaju ciste, pa im se zbog toga ne preporučuje unos kofeina i šećera.
Napitak od rogača se može koristiti kao zdrava zamena za kafu, jer ima prijatan ukus, a ne sadrži kofein.
Dodavanjem rogača u ishranu:
Sastav: rogač organskog porekla
Koristi se pre svega kao kakao prah ili zamena za kafu. Dodaje se brašnu kao prirodni zaslađivač za kolače i kremove, za štrudle.
Rogač u prahu se može dodavati u čaj, dok brašno od rogača zamenjuje čokoladu. Sa rogačem u prahu mogu se praviti odlični pudinzi i kremovi za torte.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS