Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ TINKTURA OD GAVEZA
ZA POVREDE 100ml

TINKTURA OD GAVEZA
ZA POVREDE 100ml

TINKTURA OD GAVEZA <br> ZA POVREDE 100ml

Facebook

CENA: 680.00 din

Alkoholna tinktura od sušenog korena gaveza (symphytum officinale) za povrede, napravljena je po staroj, tradicionalnoj recepturi. Olakšava tegobe kod iščašenja i uganuća, nakon skidanja gipsa kod lomova kostiju, upale vena, bolnih i upaljenih tetiva i zglobova – ramena, kolena, gležnjeva, kod reume i gihta, nagnječenja, modrica i podliva, ubodnih rana, bradavica i drugih izraslina na koži. Najbolje je kod ozbiljnijih povreda, koristiti uporedo sa mašću od gaveza.

Gavezova tinktura u sebi krije čudesnu snagu. Oni koji su godinama bezuspešno tražili pomoć za bolne zglobove i reumu, za brzi oporavak nakon lomova kostiju i nagnječenja tkiva, našli su spas u tinkturi od gaveza. U svim navedenim slučajevima, ali i kod upale tetiva, bolnog i upornog gihta, krvnih podliva, artritisa, bolova u ramenu i kolenu, ugrožene kičme, kostobolje i slično, gavezova tinktura je nezamenjivo sredstvo za olakšanje ovih tegoba. Ovakva svojstva gavezovih preparata proizilaze iz njegovih neverovatnih sastojaka auksina, alantoina i rozmarinske kiseline koji pospešuju granulaciju i brzu regeneraciju oštećenih tkiva. Alkoholna tinktura od sušenog korena gaveza (symphytum officinale) za povrede, napravljena je po staroj, tradicionalnoj recepturi. Olakšava tegobe kod iščašenja i uganuća, nakon skidanja gipsa kod lomova kostiju, upale vena, bolnih i upaljenih tetiva i zglobova – ramena, kolena, gležnjeva, kod reume i gihta, nagnječenja, modrica i podliva, ubodnih rana, bradavica i drugih izraslina na koži. Najbolje je kod ozbiljnijih povreda, koristiti uporedo sa mašću od gaveza. Tinktura se na ugroženo mesto utrljava tri puta dnevno. Svaki put je potrebno pet do šest utrljavanja. Na taj način priprema i potpomaže dejstvo masti od gaveza u slučaju povreda.

Sastav: Auksin je najvažniji biljni hormon i on stimuliše stvaranje alantoina koji podstiče stvarane novih stanica i tkiva (koža, kosti, zglobovi, vezivna tkiva). Alantoin je najvažniji sastojak korena gaveza. To je supstanca koja stimulira proces razmjene materija u potkožnom tkivu i potiče stanični rast (proliferaciju). Rezultat toga je zaštita i epitelizacija kože. Alantoin takodje jako stimuliše rast stanica u kostima (lom kosti), stanicama vezivnog tkiva tetivama i ligamentima (sportske povrede). Od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %). Gavez sadrži: aminokiselina, minerale (kalcijum, kalijum, fosfor, željezo, magnezijum, sumpor, bakar, cink, selen i germanij), vitamine (vitamin A, C, kompleks vitamina B treba istaći vitamin kolin i B-12. Kolin je redak član kompleksa B vitamina. Poznati je lipotropik (pretvarač masti i kolesterola u emulzije). To je retka supstanca koja probija tzv. krvno-moždanu barijeru odlazeći direktno u moždane stanice da bi proizvela supstancu koja potpomaže pamćenje. Vitamin B-12 je izrazito životinjskog porijekla, važan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. U celom biljnom svijetu postoje samo dvije biljke koje sadrže B-12 a gavez je jedna od njih, alantoin – kojeg ima od 1-2 % u korenu, auksin, sluzi, triterpenoidi, tanini, ruzmarinska kiselina,steroidni saponini, inulini i pirolizidinski alkaloidi. Pirozlizidinski alkaloidi su pronadjeni u listu i cvetu gaveza. Oni imaju štetno delovanje na jetru pa zbog sigurnosti ne preporučujemo oralno uzimanje preparata na bazi lista ili cveta gaveza. Američka agencija FDA i nemačka komisija “E” su ocenile potpuno sigurno uzimanje gaveza u obliku krema, gelova, prašaka i tinktura preko kože (na bazi korena).

Tagovi

proizvodi za sportiste prirodni melemi ulja i tinkture kosti zglobovi misici

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS