Blagotvorna svojstva repičinog ulja su mnogostruka: doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi pozitivno utiče na nivo HDL holesterola i triglicerida smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih sudova Repičino ulje je nerafinisano, hladno ceđeno ulje od sirovih semeki uljane repice. Sadrži sve tri esencijalne masne kiseline - omega 3, 6 i 9 i zbog svog blagog mirisa i ukusa i prihvatljive cene preporučuje se za spremanje kolača i peciva. Zašto nerafinisano? Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je prijatnog mirisa I ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. Zašto hladno presovano? Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena.Tako dobijeno ulje potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.
Sastav: ulje semena uljane repice 100% Alergeni: može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima. Ulje sadrži Eruka kiselinu u dozvoljenim količinama (max 2%).
Zbog visokog procenta omega 3 i 6 masnih kiselina preporučuje se pre svega kao salatno ulje, ali mnogi ga, zbog izuzetno visoke tačke dimljenja, kao i blagog ukusa, koriste i u kuvanju i pečenju.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS