(0) (0)

ǀ UMEBOŠI SIRĆE 186ml

UMEBOŠI SIRĆE 186ml

UMEBOŠI SIRĆE 186ml

Facebook

CENA: 240.00 din.

Poznato u Japanu kao ume-šu, ovo izuzetno zdravo sirće koje okrepljuje nastaje prirodnim putem prilikom sazrevanja umeboši šljiva. Hrani daje izvanredan ukus, a njegovo pozitivno dejstvo na ljudsko zdravlje je mnogostruko. Koristi se umesto sirćeta za salate, sosove, prelive, začine i pravljenje turšije.

Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je daleko boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.  Umeboši proizvodi će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin izbacuje teške metale iz pojedinih organa i odvodi ih do bubrega i probavnog trakta gde se vrši njihova eliminacija. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju pH vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade, a deluju izuzetno blagotvorno i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Sastav: umeboši šljiva, šizo listići, voda, morska so

Koristi se umesto sirćeta za salate, sosove, prelive, začine i pravljenje turšije. Odlično se slaže sa krastavcima, zelenom salatom, zelenim lisnatim povrćem, sočivom i sl. Letnji osvežavajući i zdrav napitak pravi se tako što se umeboši sirće doda u čašu rashlađene vode.

Tagovi

umebosi sljive i umebosi sirce makrobiotika muso i daleki istok grip prehlada alergije

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Naša usluga


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

NEWSLETTER
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS